Masterler şen dönüyor

Okuduğunuz haber
TMO'LARDA İŞTEN ÇIKARTMA YOK!

Kalbimiz Yozgat için atıyor!

Anasayfa   /    Siyaset    /    TMO'larda işten çıkartma yok!

TMO'larda işten çıkartma yok!

Ak Parti Milletvekili Yusuf Başer, TMO'larda çalışan işçilerin çıkartılmasının söz konusu olmadığını, sadece düzenleme getirildiğini söyledi.

SİYASET      16 Ocak 2020 - 19:24     0

TMO'larda işten çıkartma yok!

AK Parti Yozgat Milletvekili ve Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Yusuf Başer, son günlerde kamuoyuna yansıyan Toprak Mahsulleri Ofisi’nin kapatılacağı yönündeki söylentilere açıklık getirdi.

Bilgi sahibi olmadan Fikir sahibi olanların sorumsuzca beyanları nedeniyle kamuoyunda bilgi kirliliği yaşandığını vurgulayan Başer,  Toprak mahsulleri Ofisi’nin Türkiye genelinde yeniden yapılandırıldığını, kuruma yeni bir kimlik kazandırıldığını belirterek, Kurumun bundan sonraki süreçte mahsul tedarikinden çok düzenleyici ve denetleyici bir kimliğe kavuşturulacağını söyledi.

Türkiye genelindeki yapılandırmanın Yozgat Toprak Mahsulleri Ofisi’nde de yapıldığını belirten Milletvekili Başer, Yozgat Toprak Mahsulleri Ofisi’nin kapatılması ve personellerin işten çıkartılması  söz konusu değildir. Planlama dahilinde Yozgat il sınırları içerisinde ihtiyaca binaen personellerin yer değişimi olacak ama işten çıkartma olayı olmayacaktır” dedi.

Yozgat Genelinde Yerköy, Şefaatli, Sorgun, Sarıkaya, Saray ve Yozgat Merkez olmak üzere 300 bin ton lisanslı son sistem çelik siloların yapıldığını açıklayan Başer, yeni sistemde çiftçilerin mahsullerini Lisanslı depolara teslim edeceğini belirterek, “ Eskiden çiftçilerimiz ürün bedellerini TMO’dan en az 10 günde alabiliyordu. Şimdi yeni sistemde lisanslı depolardan en geç 3 günde alacaktır üstelik önceden TMO’ya ürün teslimi yaparken ödemek durumunda kaldığı Stopaj ve Sosyal Güvenlik ödemesini de yapmayacaktır.

Yeni sistem çiftçilerimizin alın teri ürünlerinin karşılığını ivedilikle alma sürecini hızlandıracaktır” dedi.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor