Sarıkaya'da çıta yüksek!

Okuduğunuz haber
TAŞKIN'DAN ZAM AÇIKLAMASI

Tiyatro Sürmeli perde diyecek

Anasayfa   /    Sağlık    /    Taşkın'dan zam açıklaması

Taşkın'dan zam açıklaması

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, memurun maaşının eridiğini belirterek Ocak ayından geçerli olmak üzere yapılacak maaş zamlarının Temmuz ayından önce ödenmesinin şart olduğunu söyledi.

SAĞLIK      17 Mayis 2023 - 17:15     0

Taşkın'dan zam açıklaması

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, memur maaşlarının eridiğine dikkat çekerek, Ocak ayından geçerli olmak üzere memura zam yapılmasını ve Temmuz ayından önce verilmesini istedi.

Kamuda sürekli işçi kadrosunda çalışanlara Ocak ayından geçerli olmak üzere zam yapıldığına dikkat çeken Taşkın, memur maaşlarının, sürekli işçi maaşlarının altında kaldığını, bu adaletsizliğin giderilmesini beklediklerini belirterek şunları söyledi:

“Maalesef enflasyon durdurulamıyor. Enflasyon nedeniyle memur maaşları eridi. Memur hem yüksek vergi veriyor hem de gelir dağılımındaki adaletsizlik nedeniyle ücretlerde haksızlığa maruz kalıyor.

Kamuda sürekli işçi kadrosunda çalışanlara Ocak ayından geçerli olmak üzere zam yapıldı. İşçinin maaşı memur maaşını geçti. Memurlara adaletsizlik yapılıyor. Bu haksızlığın giderilmesi ve kayıpların telafisi için Ocak ayından geçerli olmak üzere, enflasyon farkı ve refah payı da verilmek suretiyle, memuru rahatlatacak bir zam Temmuz ayından önce maaşlara yansıtılmalıdır.

İşçiler, toplu sözleşme kapsamında günün ekonomik koşulları dikkate alınarak ikramiye ve sosyal yardım alabiliyorlar. Maalesef memurlar bu haklardan yoksun bırakılmıştır. Memurların de günün ekonomik ve sosyal şartları dikkate alınarak; memura bayram ikramiyesi verilmesi, nöbet ücretleri, Aile Yardımı ve Giyim Kuşam Yardımının günün ekonomik koşulları dikkate alınarak yeniden düzenlenmesi, vergi diliminin yükseltilmesi, vergi oranının %15’te sabitlenmesi gibi yardımlar sağlanmalı, mevcutları revize edilmeli, memurların ekonomik ve sosyal haklarında ivedilikle iyileştirme yapılmalıdır. Ayrıca her seçim öncesinde verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyoruz. 3.600 ek göstergeden yararlanamayan tüm memurların şartsız olarak yararlandırılması, Aile Sağlığı Merkezlerinde grup elemanı olarak çalışanlara kadro verilmesi, Yardımcı Hizmetli kadrosunda çalışanların kadroya geçirilmeleri, yıpranma payından tüm sağlık çalışanlarının yararlandırılmaları; yıpranma payının 4 yıla 1 yıl şeklinde uygulanması, büyük kentlerde görev yapan memurlara kira yardımı ve “büyükşehir tazminatı” verilmesi gibi beklenti ve taleplerin karşılanmasını ve mağduriyetlerin giderilmesini istiyoruz.

Kamu sürekli işçisinin saatlik fazla çalışma ücreti 154 lira iken, Sağlık Bakanlığına bağlı teşkilatlarda çalışanların saatlik fazla çalışma ücretleri 64 lira ile 32 lira arasında değişmektedir. Dolayısıyla yataklı tedavi kurumunda çalışan sürekli işçi ile sağlık personelinin aldığı saatlik fazla çalışma ücreti ve maaşlar arasındaki uçurum adaletsizliğe yol açmakta ve çalışma barışını bozmaktadır. İşçi ile sağlık personelinin aldığı eğitim ve verdiği hizmet nedeniyle aldığı risk birlikte değerlendirildiğinde adaletsizliğin boyutu ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle aradaki ücret dengesizliğinin ivedilikle giderilmesi gerekmektedir.

Netice itibariyle memur ve memur emeklileri çok güç durumda yaşamaya çalışmaktadır. Refah payı ile birlikte Ocak ayından itibaren geçerli olacak bir zammın Haziran ayı maaşına yansıtılarak verilmesi halinde ciddi bir rahatlama sağlanacaktır. Önerilerimiz ve beklentilerimiz bu yöndedir.”

 

 

 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor