Korona cepleri vurdu!

Okuduğunuz haber
SÜT ÜNİTESİ TAMAM

Koronadan değil açlıktan öleceğiz

Anasayfa   /    Ekonomi    /    Süt Ünitesi tamam

Süt Ünitesi tamam

Ak Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat Tarım ve Hayvancılığının gelişmesine ivme kazandıracak süt ünitesi yatırımının ihale sürecinin bittiğini söyledi.

EKONOMİ      11 Mayis 2020 - 14:34     0

Süt Ünitesi tamam

AK Parti Yozgat Milletvekili ve Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Yusuf Başer, Yozgat kamuoyunun beklediği müjdeyi verdi.  Yozgat Tarım ve Hayvancılığının gelişmesine ivme kazandıracak süt ünitesi yatırımının ihale sürecinin bittiğini açıklayan Milletvekili Başer, Projenin girdi maliyetleri ve döviz artışı nedeniyle yeniden revize edildiğini ve Et ve Süt Kurumu’nun kendi bütçesinden 5 milyon 250 lira ek kaynak ayırdığını belirterek ayrılan kaynağın Cumhurbaşkanlığı tarafından onay sürecinden sonra çalışmalara fiilen başlanacağını vurguladı.

Yozgat’a Süt Ünitesini kazandırmak için büyük mücadele verdiklerini belirten Başer, Et ve Süt Kurumu bünyesinde Türkiye’nin hiçbir ilinde böyle yatırımın vaki olmadığını, süt ünitesi yatırımının bu yönüyle Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyacağını belirtti.

İSTİHDAMA VE HAYVANCILIĞIN

GELİŞİMİNE KATKI SUNACAK

Yozgat Et ve Süt Kurumu bünyesinde kurulacak süt ünitesini çok önemsediklerini vurgulayan Başer, yatırımın hem istihdamı artıracağını hem de Yozgat’ta Hayvancılığın gelişimine büyük katkı sunacağını belirtti.

TARIM VE HAYVANCILIĞA

BÜYÜK DESTEKLER VERİYORUZ

Yozgat’ta tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için büyük destekler verdiklerini ve yatırım yaptıklarını açıklayan Başer, bu destekler sayesinde Yozgat’ta büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığın popülasyonunun arttığını ve ivme kazanmaya başladığını belirtti.

YOZGAT HAYVAN HASTANESİ VE HAYVAN

BORSASININ İHALESİ YAKIN ZAMANDA

Altyapı yatırımları tamamlanan ve yakın zamanda ihalesi yapılacak olan  Yozgat Hayvan Hastanesi ve Hayvan Borsası’nın Süt ünitesi ile birlikte birbirini tamamlayan entegre yatırımlar olduğunu vurgulayan Başer, 2021 yılında Yozgat Hayvan Hastanesi ve Hayvan Borsası’nı da tamamlayarak Yozgat halkının hizmetine sunacaklarını açıkladı.

Başer, Et ve Süt kurumu bünyesinde kurulacak “Süt Ünitesi” ve 2021 yılında açılması hedeflenen “Yozgat Hayvan Hastanesi ve Hayvan Borsası”yla Yozgat’ta tarımsal ve hayvansal üretim noktasında zihniyet devrimi olacağını, babaerkil tarımsal ve hayvansal üretimin yerini pazarı belli olan plan ve program dahilinde üretimin yapıldığı yeni bir sürecin başlayacağına inandığını vurguladı.

Milletvekili Başer, Süt Ünitesi ve Hayvan Hastanesi ve Hayvan Borsasının açılmasıyla birlikte Yozgat’ta tarım ve Hayvancılıkta yeni bir dönemin başlayacağını açıklayarak bu yatırımlara Yozgat’ın tarım ve hayvancılığının büyük gelişme göstereceğini, Tarım ve hayvancılık alanında da Yozgat’ın merkez haline geleceğini sözlerine ekledi.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor