Masterler ses getirdi

Okuduğunuz haber
STK'LAR GÖZARDI MI EDİLDİ?

Yozgat İzmir'in yanında

Anasayfa   /    Siyaset    /    STK'lar gözardı mı edildi?

STK'lar gözardı mı edildi?

Yozgat Ak Parti İl Başkanının kim olacağı sorusu henüz belirsizliğini koruyadursun Ankara’dan gelen Koordinatör Milletvekillerinin STK'ların fikrini alırken hangi kriterleri dikkate aldığı sorusu gizemini koruyor.

SİYASET      04 Kasim 2020 - 15:29     0

STK'lar gözardı mı edildi?

AK Parti’nin yeni il başkanını belirlemek için yapılan anket ve kamuoyu yoklama çalışmalarını yürüten koordinatör milletvekillerinin izlediği yol kamuoyunun aklında bazı soru işaretleri bıraktı. Üye sayısı, toplumdaki ağırlıkları yüksek olan STK’ların es geçilerek Ak Parti’ye yakın olan Dernek ve STK’lardan fikir alındığı, bunun da sadece kamuoyunun gazını almak amacıyla yapıldığı iddia edildi.

Yozgat Ak Parti İl Başkanının kim olacağı sorusu henüz belirsizliğini koruyadursun Ankara’dan gelen Koordinatör Milletvekillerinin bu süreçte yaptığı çalışmalar da akıllarda soru işaretleri bıraktı.

İL BAŞKANI KİM OLACAK

AK Parti il başkanı Çelebi Dursun’un genel merkez kararıyla kongrede aday olmayacağını açıklamasının ardından il başkanlığı için bir çok isim gündeme geldi. Genel Merkez tarafından görevlendirilen AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Doğru’nun geçtiğimiz Perşembe günü yaptığı çalışmanın ardından dünde il başkanlığına ismi geçenlerle mülakat yapıldı. AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, Adana Milletvekili Abdullah Doğru ve İl Koordinatörü Kemal Oğuz Kıdıl parti binasında bir dizi toplantı yaptı. İl başkanlığı için kamuoyunda ismi geçenlerle yüz yüze görüşme yapan heyet, daha sonra sivil toplum örgüt yöneticileri ile telefonla fikir alışverişinde bulundu.

KAMUOYUNUN GAZI MI ALINDI

İşte bu mülakat sürecinde izlenen yol Yozgat kamuoyunda tepki çeken bazı gelişmeleri de beraberinde getirdi. Koordinatör Milletvekillerinin üye sayısı, toplumdaki etkinlikleri çok fazla olan STK’ları göz ardı edip, partiye yakın olan bazı STK ve derneklerden fikir aldığı iddia edilirken, böyle bir yolun Partiye zarar vereceği, yanlış bir tercih yapılmasına zemin hazırlayacağı öne sürüldü. Genel Merkez’in bu şekilde yanlış yönlendirildiği, yapılan tercihlerin toplumda karşılık bulmadığı için de partinin her dönem oy kaybı yaşadığı görüşü ağır basmaya başladı. Yapılan çalışmaların gaz almaktan başka bir amaca hizmet etmediği yorumlarının doğru olup olmadığı, tercih edilecek ismin Partiye neler kazandıracağı ya da neler kaybettireceğinden sonra ortaya çıkacak.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor