Yozgatspor taraftarıyla buluşacak

Okuduğunuz haber
SONBAHARDA DEĞİŞİM VAR!

Çekerek'e öğrenci akını

Anasayfa   /    Siyaset    /    Sonbaharda değişim var!

Sonbaharda değişim var!

Yerel seçimlerin ardından partide ve kabinede değişim beklentisinin ortaya çıktığı AKP'de Cumhurbaşkanı Erdoğan, teşkilatlardaki değişim için düğmeye bastı. Başkan Erdoğan'ın bu hamleyle, “küskünlükleri en aza indirme, olası bir erken seçim öncesi teşkilatları hazır tutma, sonbahardan itibaren hızlanacak yeni parti hazırlıklarına karşı teşkilattan kaymaları önlemeyi amaçladığı belirtiliyor.

SİYASET      14 Agustos 2019 - 19:39     0

Sonbaharda değişim var!

Yerel seçimlerin ardından AKP'de ortaya çıkan parti içi muhalefet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olağan kongre sürecini bir yıl öne çektirdi. Yerel seçimlerin ardından partide ve kabinede değişim beklentisinin ortaya çıktığı AKP'de Erdoğan, teşkilatlardaki değişim için düğmeye bastı. Başkan Erdoğan'ın bu hamleyle, “küskünlükleri en aza indirme, olası bir erken seçim öncesi teşkilatları hazır tutma, sonbahardan itibaren hızlanacak yeni parti hazırlıklarına karşı teşkilattan kaymaları önlemeyi amaçladığı belirtiliyor. Erdoğan, “Önce delege seçmen listelerini oluşturacak, ardından da belde, ilçe ve il kongreleriyle yola devam edeceğiz. Büyük kongre sürecimizin şimdiden partimize ve ülkemize hayırlı olmasını özellikle diliyorum” demişti. Erdoğan’ın bu açıklaması, AKP’nin bugüne kadar olağan kongrelerle ilgili yaptığı çalışma ve karar süreçlerinden farklılık taşıyor. Siyasi Partiler Yasası’na göre, partilerin en az 2 yıl, en fazla da 3 yılda bir olağan kongre yapması gerekiyor. AKP, kurulduğu 2001 yılından beri yaptığı 6 olağan kongreyi 3 yılda bir yaptı. 6. Olağan Kongresisini 18 Ağustos 2018’de yapan AKP’nin, 7. Olağan Kongresini de Ağustos 2021 yılında yapması bekleniyordu. Yine bugüne kadarki süreçlerde olağan kongre tarihinden 1 yıl önce belde, ilçe ve il kongre süreçleri başlatılıyordu. Erdoğan’ın, sonbaharda süreci başlatacaklarını açıklaması, olağan kongre sürecinin 1 yıl öne çekilmesi anlamına geliyor. Erdoğan, olağan kongre için Ağustos 2021 tarihini beklese de belde, ilçe ve il teşkilatlarını 1 yıl erken yenilemiş olacak.

BAŞARISIZ OLANLAR DEĞİŞECEK

Erdoğan’ın bu hamlesinin birden fazla stratejiyi içinde barındırdığı belirtiliyor. İlk olarak 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde başarısız olan il ve ilçe teşkilatları, kongreler yoluyla değiştirilmiş olacak. Böylece parti tabanında, teşkilatlardan duyulan rahatsızlık nedeniyle genel merkeze yönelen baskının ortadan kaldırılmasının amaçlandığı, görevden alma şeklinde yapılacak değişim nedeniyle oluşabilecek küskünlüklerin de önüne geçilmesinin hedeflendiği kaydediliyor. Bu hamlenin bir başka amacının ise sonbahardan itibaren hızlanacak yeni parti hazırlıklarına karşı parti tabanını bir arada tutma, yeni partilere kayışı en aza indirme olduğuna dikkat çekiliyor.

ESKİLERE TEKLİF GİDECEK

Erdoğan’ın bu kapsamda il ve ilçe kongrelerinde çeşitli nedenlerle kırılmış ve küsmüş eski teşkilat yöneticilerine yeniden görev verebileceği kaydediliyor. Bu hamlenin bir diğer hedefinin de, Erdoğan ve parti yöneticilerinin “önümüzdeki 4 yıl seçim olmayacak, seçim zamanında yapılacak” açıklamalarına karşın olağanüstü gelişmelerin yaşanması ve erken seçime gidilmek zorunda kalınması durumunda teşkilatları hazırlamak olduğuna dikkat çekiliyor.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor