Erhan Özel'i kaybettik

Okuduğunuz haber
SON SÖZ SEÇMENİN

Yozgat'ın yeni vekilleri

Anasayfa   /    Siyaset    /    Son söz seçmenin

Son söz seçmenin

Türkiye 28. Dönem Parlamentosu üyelerini ve Cumhurbaşkanını belirlemek için 14 Mayıs Pazar günü bir kez daha sandık başına gidecek.

SİYASET      13 Mayis 2023 - 17:52     0

Son söz seçmenin

 

Türk halkı 5 yıl aradan sonra Pazar günü bir kez daha sandık başına gidecek. Tam 2 ay boyunca projelerini anlatan, vaat veren, birbirlerinin politikalarını eleştiren siyasilerin kaderini vatandaşın tercihi belirleyecek. Her ne kadar seçim sonuçlarının Yozgat’ta AKP lehine 2, MHP ve İYİ Parti lehine 1 milletvekili olarak tecelli etmesi bekleniyorsa da bu seçimlerde özellikle İYİ Parti sürpriz bir sonuç peşinde koşacak.

Türk halkı Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için yarın sandık başına gidecek.

BİR KEZ DAHA

SANDIK BAŞINDAYIZ

Vatandaş 7 Haziran 2015 yılı seçimlerinde AKP iktidarına verdiği 13 yıllık yetkiyi almış, sandıktan koalisyon çıkmıştı. Yapılan tüm görüşmelere rağmen partiler anlaşma sağlayamayınca 5 ay içerisinde ikinci kez sandık başına giden halk yaşanılan sıkıntılara bağlı olarak yeniden Ak Parti’ye yetkiyi vermek zorunda kalmıştı.  2018 yılında ise Ak Parti’nin 4 olan milletvekili sayısı 2’ye inmiş, MHP 1, İYİ Parti ise bir vekille Mecliste temsil edilmişti.

SİYASİLER KARNE ALACAK

Seçimler hem ülkenin, hem de Yozgat’ın geleceği açısından büyük önem taşıyor. Büyük hedefler çizilmesine rağmen henüz krizlerin tahribatını üzerinden atamayan, henüz birçok ildeki işsizlik problemini çözemeyen iktidar için de, muhalefet için de seçim bir bakıma karne olacak. Seçime oldukça iddialı hazırlanan Cumhur İttifakı adayları ile Millet İttifakı adayları, vatandaşın yeni umudu olmak için vatandaşın vereceği oy’u beklemek durumunda kalacak.

İTTİFAKLAR YARIŞACAK

Seçime, 26 partiden 13'ü tek başına, 13'ü ise ittifaklar adı altına katılıyor. Milletvekili aday listesi vermeyen ve oy pusulasına yazılmayacak DSP, HÜDA PAR, Saadet Partisi, DEVA, Gelecek, DP, EMEP ve HDP'nin eklenmesiyle toplam 21 siyasi parti, 5 ayrı ittifak altında yarışacak.

CUMHURBAŞKANI DA BELİRLENECEK

Milletvekilliği seçimlerinin yanı sıra Türk halkı Cumhurbaşkanını belirlemek için de oy kullanacak. Memleket Partisi adayı Muharrem İnce’nin çekilmesi nedeniyle seçmen Cumhurbaşkanlığı adaylığı için yarışan Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi adayı Muharrem İncev ve ATA İttifakı adayı Sinan Oğan için de oy kullanacak.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor