Deva Türkiye turunda

Okuduğunuz haber
SINAV HAYATIN SONU DEĞİL

Şehir Hastaneleri Devlete yüktür!

Anasayfa   /    Eğitim    /    Sınav hayatın sonu değil

Sınav hayatın sonu değil

Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, YKS Sınavı öncesi öğrencilere önemli uyarılarda bulundu.

EĞİTİM      25 Haziran 2021 - 16:03     0

Sınav hayatın sonu değil

Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, YKS Sınavı öncesi öğrencilere önemli uyarılarda bulundu. Öğrencilerin sınava gireceği yeri görerek sınıf psikolojisine alışmasını isteyen Yazıcı, "Öğrencilerimizin sınav günü ders çalışmamaları ve heyecan dolu ortamlardan uzak durarak, sınav akşamı belgelerini hazırlayıp, erken yatmaları, sınav anında da heyecana kapılmamaları iyi olur" dedi.

Yarın yapılacak YGS sınavı öncesinde öğrencilerin neler yapması gerektiğini, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı anlattı.

SONUÇTA ÖLÜM YOK

Tüm öğrencilerin ve velilerin sınava kenetlendiğini belirten Yazıcı, öğrencilerin heyecanını yenmesi için olumlu yönde düşünmeleri gerektiğini açıkladı. Sınavın sonuçta bir ölüm kalım savaşı olmadığını vurgulayan Yazıcı, bu nedenle ailelerin de mantıklı hareket etmelerini istedi. Eğitimin uzun vadeli bir iş olduğunu hatırlatan Yazıcı, başarının kesinlikle sınav sonucu ile bağdaştırılmamasını istedi. İl olarak beklenen seviyeye gelme yolunda önemli adımlar atıldığını, bunları ileriye taşımak istediklerini belirten Yazıcı, “Öğrencilerimize başarılar diliyoruz. Ailelerin onlara destek vermeleri, streslerini yenmelerine yardımcı olmalarını bekliyoruz. Çünkü alınacak iyi sonuçlar hepimizin çalışmasının bir ürünü olacaktır” dedi.

ÖNCE ANLAYIN SONRA ÇÖZÜN

Yozgat’ta ulaşım sorunu olmadığından öğrencilerin kolaylıkla sınav yerine gidebileceklerini hatırlatan Yazıcı, şu açıklamaları yaptı: "Sınav anında sorular karşısında öğrenciler paniğe kapılabilir. Bu tür durumlarda çözemedikleri soruya takılmamalıdırlar ve bir sonraki soruya geçmek daha iyi olur. Zamanı kalırsa o sorulara tekrar dönebilir."

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor