15 Temmuz ruhu yaşıyor

Okuduğunuz haber
ŞİFA'DAN FERAGAT EDİN!

Kahvehaneler kapanıyor!

Anasayfa   /    Güncel    /    Şifa'dan feragat edin!

Şifa'dan feragat edin!

Belediye Başkanı Celal Köse, Şifa Hastanesi'nin yerinin Belediye Meclis üyelerinden biri tarafından satın alınmasının usule uygun olmadığını söyledi.

GÜNCEL      16 Temmuz 2020 - 17:14     0

Şifa'dan feragat edin!

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, gündemi meşgul eden Şifa Hastanesi’nin yeri ile ilgili açıklama yaptı. Şifa Hastanesi’ nin yerini belediye meclis üyelerinden birinin aldığını hatırlatan Köse,  “Tabi konu hukuka uygun ama usule uygun değildir. Belediye meclis üyelerimizden bir tanesi böyle bir arkadaşımızın veya onun yakının burada bir alışveriş yapması her ne kadar hukuka uygun olsa dahi ama usule de vicdanen de uygun olmadığını düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

FERAGAT ETSİNLER

Şifa Hastanesini alanlardan bölgeden feragat etmelerini isteyen Başkan Köse, “Onlara çağrımız şudur ki bu işten feragat etsinler. Bu işten çekilsinler. Bu emir değildir ama tavsiyedir. Bizim böyle bir düşüncemiz var” dedi.

TASARRUFTA BULUNMAK İSTEDİK

Başkan Köse, açıklamasının devamında şunları kaydetti; “Son günlerde kamuoyumuzu meşgul eden bir konu üzerinde açıklama gereği hissettiğimi ifade etmek istiyorum.  İlimiz Yukarı Nohutlu Mahallesinde bulunan mevcut imar planında park ve yeşil alan ve daha önceki imar planında emsal 0.60 ve özel sağlık tesis alanı olan eski Şifa hastanesi olarak bilinen Halk Bankasının mülkiyeti ile alakalıdır. Göreve geldiğimizde encümen arkadaşlarımız bilirler. Şifa Hastanesi’nin yeri ile ilgili bir tasarrufta bulunmak istedik. Öncesindeki planlarımız alıp tekrar farklı bir şekilde ekonomiye kazandırmaktı. Ama sonra geldiğimiz nokta itibari ile de orada bir belediye tesisi olacağı ve bir eser bırakmanın da daha uygun olacağı kanaatine varınca biz ilgili mevzuu belediye meclisimize açtık. Belediye meclisimizde oy birliği ile bizlere yetki verdi. Bizde gerekli görüşmeleri hep birlikte yaptık. İlgili yerlerle görüştük ve buranın belediye tarafından alınmasını da onlarda ifade ettiler. Lakin başka isteyenlerde vardı. Farklı farklı gruplarda orada tasarruf etmek için mücadele veriyorlardı. Tabi banka bu müracaatları alınca açık artırmaya çıkartmak zorunda kaldı. Açık artırmaya çıkınca bizde açık artırmaya hep birlikte girdik. Açık artırmada hem Yerköy, Sorgun ve diğer yerlerden 4 farklı kişinin girdiğini gördük.  Belediye meclisimizde ve encümen üyelerimizle devamlı görüşmemize rağmen belediye meclis üyesi bir arkadaşımızda bura ile ilgili tasarrufta bulunmuş, teminatını yatırarak belediyeye rakip olmuştur. Geldiğimiz nokta itibari ile belediyemiz 7,5 milyondan 10 milyon 500 bin TL’ye kadar devamlı artırarak belli bir noktaya kadar gelmiştir. Ondan sonrasında da daha rantabıl olmadığını ve bu işin karlı olmayacağını düşünerek bu ihaleden fiyat vermekten vazgeçmiştir. İhaleyi 11 trilyon 500 liraya belediye meclis üyesi olan arkadaş veya ailesi satın almıştır.”

PARK ALANINDAN ÇIKARILMAYACAK

“Burası şehir imar planında yeşil alana ayrılmış bir yerdir” diyen Köse, “ Yozgat’ımızın ve Yozgatlı arkadaşlarımızın ve oradaki mahalledeki ikamet eden kişilerin ve oraya gelenlerin yeşil alan olarak kullanılması için önceki belediye meclisimizden çıkan bir kararla orası yeşil alana çevrilmiştir. Bu ve bundan sonra da kesinlikle oradaki yeşil alanın aslı değiştirilmeden yeşil alan olarak kalacaktır. Bizde burada durduğumuz müddetçe encümen üyelerimiz, belediye meclis üyelerimiz burada olduğu müddetçe de kesinlikle ve kesinlikle ora park alanından çıkartılmayacaktır. Bunu da bilgi için özellikle kamuoyu ile paylaşmak istedim” şeklinde konuştu. 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor