Okuduğunuz haber
SICAK KRİZİ TETİKLİYOR!

Gençlik Merkezi dökülüyor

Anasayfa   /    Sağlık    /    Sıcak krizi tetikliyor!

Sıcak krizi tetikliyor!

Aşırı sıcaklıklar kalp krizi riskini arttırıyor. Mevsim normalleri üzerinde seyredecek sıcaklık sebebiyle başta yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı bulunanlar olmak üzere vatandaşlar, güneş ışınlarının dik geldiği 10.00-16.00 saatleri arasında güneş ışınlarına doğrudan maruz kalmamaları konusunda uyarıldı..

SAĞLIK      14 Agustos 2019 - 14:07     0

Sıcak krizi tetikliyor!

Son üç gündür yaşanılan aşırı sıcaklıklar özellikle kalp hastaları için büyük riskleri de beraberinde getiriyor. Mevsim normalleri üzerinde seyredecek sıcaklık sebebiyle başta yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı bulunanlar olmak üzere vatandaşlar, güneş ışınlarının dik geldiği 10.00-16.00 saatleri arasında güneş ışınlarına doğrudan maruz kalmamaları konusunda uyarıldı..

Uzmanlar sıcak havalarda terleme sonucu oluşan sıvı kaybı, beslenme düzeninin değişmesi ve uyku saatlerinde düzensizliğin, diyabet hastalarının kan şekeri seviyelerinde dalgalanmalara neden olduğuna dikkat çekti. Yaz aylarında gittikçe artan hava sıcaklıkları nedeniyle, diyabet hastalarının güneş ışınlarının dik geldiği öğle vakitleri yerine, sabah erken ve akşamüzeri dışarı çıkmalarının önerildiği belirten uzmanlar, “Öğle saatlerini dışarıda geçiren hastaların ise şemsiye kullanması ya da gölge alanları tercih etmesi gerekir. Özellikle aşırı sıcak bölgelerde yaşayan diyabet hastalarının, klimalı ortamlarda bulunmaları, beslenme ve uyku düzenlerine dikkat etmeleri çok önemlidir. Aksi halde sıcak hava kan şekerini olumsuz yönde etkileyerek, yaşamı tehdit edebilecek boyutlara varabilir” uyarısında bulundu.

KAN ŞEKERİ DÜŞER

Diyabet hastalarının yazın direkt güneş ışınlarıyla temas etmesinin sakıncalı olduğunu vurgulayan uzmanlar, “Hastaların, güneş ışınlarının dik geldiği öğle vakitlerinde dışarı çıkmaları durumunda koruyucu önlemler almaları gerekir. Çünkü güneşe maruz kalmak, terlemeyle birlikte sıvı ve elektrolit kaybına neden olur. Bu da kan şekerinin yükselmesine ve kan basıncının düşmesine yol açar. Bu sorunların yanı sıra diyabet hastalarında sinir hasarı sonucu duyu kaybı da oluştuğundan, güneşin zararlı ışınları nedeniyle vücutlarında yanıklar görülebilir” diye konuştu.

BOL SU TÜKETİN

Yaz mevsiminde diyabet hastalarının bol miktarda sıvı tüketmesinin önerildiğine işaret eden uzmanlar, şunları kaydetti: “Asitli içecekler ve meyve suları kan şekerini yükseltmektedir. Çay, kahve gibi içecekler ise günlük sıvı alım miktarına dahil edilmemelidir. Özellikle su tüketiminin tercih edilmesi, diyabet hastaları için önemlidir. Glisemik indeksi yüksek olan karpuz, kavun, üzüm, şeftali, kiraz gibi yaz meyvelerinin az miktarda tüketimi çok önemlidir. Çünkü bu gibi meyvelerin diyabet hastaları tarafından fazla tüketilmesi, hiperglisemi yani kan şekerinin yükselmesine neden olmaktadır.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor