Yiğitalp'e omuz ver!

Okuduğunuz haber
ŞEHİRDE YASAK İZDİHAMI!
Anasayfa   /    Güncel    /    Şehirde yasak izdihamı!

Şehirde yasak izdihamı!

Yozgat genelinde özellikle akşam saatlerinde inanılmaz bir yoğunluk yaşanmaya başladı.

GÜNCEL      28 Nisan 2021 - 16:15     0

Şehirde yasak izdihamı!

Türkiye genelinde koronavirüs vakalarının yüksek çıkması, bir türlü yayılmanın önlenememesi nedeniyle alınan tam kapanma kararı, vatandaşı tam anlamıyla sokaklara döktü. Salgın ilk başladığı süreçte aldığı tedbirlerle dünyaya örnek olan ancak sonradan süreci iyi yönetemeyen ve deyim yerindeyse eline yüzüne bulaştıranların, kongreleri yaparken önlem almayı düşünmeyen ve şimdi de bunun cezasını vatandaşa kesenlerin aldığı kararların uygulanmasına 2 gün kala şehirde gün boyu inanılmaz bir kalabalık göze çarptı.

Yozgat’ta önceki Ramazan aylarında yaşanılan kalabalık görüntüler son iki gündür normal günlerin çok çok üzerine çıktı.

ŞEHİRDE KAPANMA İZDİHAMI

Tam kapanma kararının açıklanmasının ardından Yozgat’ta dün akıllara zarar görüntüler yaşandı. Neredeyse şehre başka illerden insan taşınmış gibi bir görüntünün ortaya çıkmasına neden olan alınan kapanma kararı oldu. İnsanları belirli zamanlar ve saatler arasına sıkıştırarak yoğunluğu arttıran, virüsün durmasına değil yayılmasına neden olan kararların açıklanmasının ardından bankaların ve ödeme noktalarının önleri tıka basa doldu.

ADIM ATMAK BİLE İMKANSIZ

Araç trafiğin içinden çıkılmaz bir hal aldığı, özellikle kapanma saatlerine yakın anlarda adım atmanın bile zorlaştığı Ramazan günlerinde insanlar tam anlamıyla ne yapacağını şaşırdı. 17 gün boyunca içeriye kapanacak olmanın stresinin yanı sıra, işyerleri kapanacağı için kirasını ve diğer borçlarını nasıl ödeyeceğini kara kara düşünmeye başlayan esnaf, kapanmanın içeriğini de tam anlamıyla bilemediği için gün boyu konuyu tartıştı.

AKILLAR ALIŞVERİŞTE

Vatandaşların büyük çoğunluğu 17 günlük kapanmada sıkıntı yaşamamak için öncelik sırasına göre işlerini bitirme gayreti gösterdi. Perşembe günü akşam 19.00’da başlayacak olan yasak öncesinde evlerinin ihtiyacını tamamlamak isteyenler marketlere ve özellikle ihtiyaçlarına göre dükkanlara akın etti. Perşembe günü çok daha büyük yoğunluk yaşanması beklenilen şehirde görevlilerin de zorlu anlar yaşamalarına kesin gözüyle bakılıyor.

 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor