Başarısızlık kanıksandı!

Okuduğunuz haber
SEFALET ZAMMI MÜJDE OLDU!

OTONOMİ ŞEHRİ DOĞUYOR

Anasayfa   /    Eğitim    /    Sefalet zammı müjde oldu!

Sefalet zammı müjde oldu!

Eğitim İş Sendikası Yozgat İl Temsilcilik Başkanı Sedat Tuygun, müjde olarak gösterilen sefalet zammının emekçinin kaderi olmadığını söyledi.

EĞİTİM      04 Ocak 2022 - 16:59     0

Sefalet zammı müjde oldu!

Eğitim İş Sendikası Yozgat İl Temsilcilik Başkanı Sedat Tuygun, müjde olarak gösterilen sefalet zammının emekçinin kaderi olmadığını söyledi. Mevcut zammın daha yılın ilk günlerinde eridiğini, gerçeklerin gözardı edilmek istendiğini belirten Tuygun, şu açıklamaları yaptı: 

Daha yılın ilk gününde elektriğe yüzde 127, doğalgaza yüzde 50 zam yapanlar, kamu emekçisine yüzde 2.5’luk sefalet zammını müjde diye yutturmaya çalışmaktadır.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bu trajikomik zammı duyurduğu konuşmasını “Allah hepinizin yardımcısı olsun” diye bitirmesi, durumu özetlemektedir. Zira belli ki kamu emekçisine bırakın yardımı, hakkını teslim edecek dahi kimse bulunmamaktadır.

Öncelikle kamu emekçisine yapılan zamma ilişkin havuz medya ve yandaş sendikalardaki yüzde 30 yalanı, ortadaki rezaletin üstüne tüy dikmektir. Halbuki gerçekler gün gibi açıktır:

- Kamu emekçisinin ücretindeki tüm artış, zam değildir. Yüzde 30 olarak lanse edilen rakamın yüzde 22.9’u enflasyon farkının geri ödenmesidir ve bu ödeme, zam değildir. Üstelik enflasyon ödemesi bile yetersiz yapılmıştır. Bu kalemdeki ödeme, eş-dost atamalarıyla arpalığa çevrilen ve yıllardır enflasyon oranını hayali rakamlarla açıklayan TÜİK’in son belirlediği yüzde 36’lık enflasyon oranının bile altında kalmıştır.

- Artıştaki yüzde 5’lik dilim ise daha önceki rezil TİS’ten gelen rakamdır. Yani zikretmekten çekindikleri için şişirdikleri zam oranı, sadece ve sadece yüzde 2.5’tur.

Son 1 yılda temel gıda malzemelerinde ortalama yüzde 70 artmış ve artmaya da devam ediyorken, kira ve faturalardaki artış nedeniyle tüm emekçiler daha aybaşında ay sonunu kara kara düşünmeye başlamışken yüzde 2,5’luk ek zam yapmak, büyük bir skandal ve ağır bir hakarettir.

Elbette kamu emekçisi bu hakareti eden kadar ettireni de tanımakta, bilmektedir.

Bu hakarette kamu emekçisine sefaleti reva gören iktidar kadar, ona çanak tutanların da payı büyüktür.

- Kuruluş ilkelerine aykırı olarak şeffaf ve tutarlı şekilde istatistik yayımlamayan TÜİK, bu sefalet zammının kullanışlı aparatıdır.

- Görüşme masasında emekçinin alın terini satan, sefalet zammı açıklandıktan sonra ise itiraz edermiş gibi görünen sendikalar da bu rezil tablonun karanlık renklerindendir. O masada bir sendika rakam bile telaffuz etmemiş, diğeri ise sadece yüzde 3 ek zam istememiş gibi, şimdi “Bu ateş nasıl sönecek” diye göstermelik yakınmalara girmişlerdir. Bu sarı sendikaların, TÜİK’İn sahte rakamlarının altına imza atmamış gibi, “refahtan payımızı alıyoruz” diye gezenler kendileri değillermiş gibi, hükümetin bile ancak yalanlarla şişirerek açıkladığı zammı paşa paşa kabul etmemişler gibi sürdürdükleri tiyatroya artık kendi üyeleri bile kanmamaktadır.

Eğitim-İş olarak bu hakaret zammında imzası olan tüm aktörlere sesleniyoruz:

 Kamu emekçisinin 1 yıllık emeğini masaya yatırıp ona tuvalet kağıdındaki artışın 35’te biri kadar bile zam alamayanlar, utanın! Bu sefalet zammını bir de başarı gibi yutturmaya çalışanlar, utanın! Bu zam üzerinden koltuk kavgasına düşenler, üyelerinden aldıkları aidatları sadece kendi konforları için kullananlar, utanın!

Utanın ve bilin ki tarih sizi  yazacak.

Biz ise bu sefaleti kabul etmeyerek, sözümüzü ve gücümüzü büyüterek, mücadelede vites artırarak haklarımızı alacağız! Saraylarda süklüm püklüm bekleyerek değil, meydanlarda dik durarak kazanacağız!

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor