Kızlarımız yarı finalde

Okuduğunuz haber
SEDEF'TEN Z GENÇLİĞİ YORUMU!

Şampiyona Yozgat'ta

Anasayfa   /    Siyaset    /    Sedef'ten Z gençliği yorumu!

Sedef'ten Z gençliği yorumu!

Milliyetçi Hareket Partisi Yozgat Milletvekili Ethem Sedef, Z kuşağı ifadesi yerine Türk gençliği denmesinin yeterli olacağını söyledi.

SİYASET      25 Nisan 2023 - 15:51     0

Sedef'ten Z gençliği yorumu!

MHP Yozgat Milletvekili Adayı İbrahim Ethem Sedef, Z Kuşağı kavramına yönelik dikkat çekecek bir yaklaşım sergiledi. Böylesine bir isimlendirmeyi doğru bulmadığını, Türk Gençliği ifadesinin kullanılmasının daha doğru olacağını belirten Sedef, “O çok tutmadı. Ama burada başka isim takmaya gerek yok. Türk gençliği dediğinizde gençleri anlatmış olursunuz” dedi.

Son yıllarda sıkça kullanılan Z Kuşağı ifadesini değerlendiren ve bunun yerine Türk Gençliği denmesinin daha doğru olacağına dikkat çeken Ethem Sedef, şu açıklamaları yaptı: “

Sedef, “Gençliğimizi bir Z kuşağı isimlendirilmesi var. Aslında çoğu yerde şöyle bir şekil yapıyorum. Size değişik bir şekil isim koymuşlar diye onunda aslında çok zikredilmesini de istemiyorum. Ülkü Ocakları Başkanlığı ve gençlik hareketinde uzun yıllar görev yaptığım için Türk gençliğine zikzaklı isim takılmasını, isminin değiştirilmesini ve bütün gençlerimize de Yozgat’ta veya Türkiye’nin neresinde olursa olsun rica ediyorum. Onlara Z Kuşağı denildiğinde zikzaklı hareketi gösterip biz bilmeyiz, biz Türk Gençliğiyiz. Atatürk’ün, Sultan Alparslan’ın Türk gençliğiyiz diye cevap vermelerini canı gönülden istiyorum. Hakikaten buradan siyaset yapan gazetecilik yapan, sorumluluk sahibi kişilere de seslenmek istiyorum. Bizim gençliğimizin ismini değiştirmeyin. Bu ifadeyi örnek vermek için bile kullanmayın. Türk gençliğinin ismini değiştirip onlardaki o ruhu bir kenara koymalarına müsaade etmeyelim” dedi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor