Hizmetle dolu 3,5 yıl

Okuduğunuz haber
SEDEF KANDİLİ KUTLADI

Sürmeligaz'dan Mevlid Kandili kutlaması

Anasayfa   /    Güncel    /    Sedef Kandili kutladı

Sedef Kandili kutladı

MHP Yozgat Milletvekili İ. Ethem Sadef, Mevlit kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

GÜNCEL      06 Ekim 2022 - 21:46     0

Sedef Kandili kutladı

İslam alemi, ahlakı, kişiliği ile her Müslüman için yegane örnek teşkil eden Peygamber Efendimiz’in Alemlere rahmet olarak gönderilmesinin 1451'inci yıldönümüne kavuştu. Bugün Camileri doldurarak, okunan mevlid-i şeriflere katılacak İslâm Alemi, el açıp Yüce Mevla’ya dua edecek.
Tüm İslam aleminin kandilini tebrik eden MHP Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sadef, evrensel barış kültürü için Hz. Muhammed’in örnek alınması gerektiğini belirtti. Hazreti Muhammed’in öğütlerinde bireysel ve toplumsal hayatı anlatacak güçlü örnekler bulunduğunu belirten Sedef, İslam Peygamberi’nin sünnetinin bütün yönleriyle tanınması ve insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı çağrıya kulak verilmesini isteyerek şu açıklamaları yaptı: 
“Kâinatın Efendisi, son peygamber, yaratılmışların en hayırlısı, Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.) in dünyayı teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandilinde O’nu bir kez daha büyük bir sevgi ve heyecanla anacağız.
Peygamber Efendimizin doğumu, insanlık tarihinin en önemli hadiselerinden birisidir. Zira Sevgili Peygamberimizin dünyaya geldiği dönemde, dünyanın her tarafını zulüm bulutları kaplamış,  huzur, asayiş ve emniyet kalmamış, İnsanlık her türlü değer ölçülerini yitirmiş ve yollarını şaşırmıştı. Küfür ve haksızlık gönülleri karartmış ve Allah’a giden yoldan uzaklaştırmıştı. Sosyal hayat bozulmuş, iyilik ve güzellik adına ne varsa terk edilmişti. Kadınlar esir muamelesi görüyor, kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu.
İnsanlığın ıslahı ve kurtuluşu için Tevrat ve İncil’de geleceği müjdelenen ahir zaman peygamberinin gelişi beklenmekteydi. Peygamber Efendimiz böyle bir ortamda doğumuyla dünyayı şereflendirmiştir.
Mevlit Kandili, Peygamber Efendimizin bütün zamanlara hitap eden ve tüm insanlığa hayat iksiri sunan evrensel mesajlarını değerlendirmemiz bakımından bizlere bir hatırlatma olmalıdır. O’nun ümmeti olarak bize düşen, O’nu her şeyden çok sevmek ve sevdirmektir.
Peygamber Efendimizi sevmek ise, O’nu gereği gibi anlamak, O’nun manevi mirasına sahip çıkmak; tüm davranışlarımızda O’nun tavsiyelerine göre hareket etmek ile olur. Çünkü O, ümmetine çok düşkün, çok şefkatli ve merhametlidir.
Bu vesileyle; Kutlu doğumun milletimizin birlik ve beraberliğine, güzel vatanımızın huzur ve mutluluğuna, kalplerimizin O’nun merhamet, hoşgörü, şefkat ve muhabbetiyle süslenmesine, bütün İslam âleminin huzuruna vesile olmasını Cenabı Hak’tan niyaz ederim.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor