Doğalgaz işlemleri online

Okuduğunuz haber
SEDEF ESNAFA ÇARE ARIYOR!

Yeşilay'da görev değişimi

Anasayfa   /    Güncel    /    Sedef esnafa çare arıyor!

Sedef esnafa çare arıyor!

Milliyetçi Hareket Partisi Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef, tam kapanma döneminde esnafın desteklenmesinin önemine dikkat çekti. Borçların ertelenmesi, sigorta pirim desteği gibi paketlerin açıklanmasını öneren Sedef, ayrıca zincir marketlere de düzenleme yapılmasının küçük esnafın ezilmesinin önleyeceğini söyledi.

GÜNCEL      29 Nisan 2021 - 12:53     0

Sedef esnafa çare arıyor!

MHP Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef, tam kapanma döneminde esnafın mutlak suretle desteklenmesini istedi. Küçük esnafın yaşanılan süreçten en fazla etkilenen kesim olduğunu, bu nedenle de büyük sıkıntılar yaşadığını belirten Sedef, vergilerin, kredi borçlarının ertelenmesi, yeni bir destek paketinin açıklanmasının önemine değinerek, “Ayrıca zincir market reyonlarında bulunan gıda ve temizlik maddeleri haricindeki ürünlerin satışına engel olacak düzenlemelerin biran önce yapılması hayati önem taşımaktadır” dedi.

MHP Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef, tam kapanma öncesinde esnafa yönelik desteklerin nasıl ve ne şekilde olması gerektiğini açıkladı. Esnafın döneme ilişkin eleştirilerine sessiz kalmayan ve sorunlarını her zaman gündeme getiren Sedef, bu süreçte zincir marketlere yönelik de düzenleme istediği açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

KORONAVİRÜS HAYATI VE ESNAFIMIZI VURDU

“Bir yılı aşkın süredir işyerlerinde faaliyetleri sınırlandırılan esnafımız kontrollü normalleşme süreci ile birlikte tam rahat nefes alacak derken ülkemizde ve ilimiz Yozgat’ta vaka sayılarının artması sebebiyle yeni bir süreçle karşı karşıya kalındı. Son dönemde hemşerilerimizin alınan tedbirlere riayet etmesi sonucunda vaka sayıları ilimizde düşüşe geçtiği Sağlık Bakanlığının açıklamalarında görülmekte, ancak yeterli olmamaktadır.

Korona virüs salgını tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de binlerce insanımızı ve özellikle küçük esnafımızı ekonomik yönden olumsuz etkiledi.

SİGORTA PİRİM DESTEĞİ

GİBİ PAKETLER AÇIKLANMALI

Hükümet yaralara merhem olabilmek adına lokanta, restoran, kafe, kıraathane ve spor salonu gibi daha birçok alanda 1500 lira sigorta prim desteği, gelir kaybı desteği, kira desteği ve ciro kaybı desteği gibi çalışmalar yürütmekte. Yapılan bu uygulamaları destekliyor ve bunun yanında Kira, elektrik, su, sosyal güvenlik primleri, vergiler, kredi borçları, kredi kartı borçları yönünden de esnafımızın desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz.

TÜM BORÇLARIN ERTELENMESİ ELZEMDİR

Önümüzde 29 Nisan – 17 Mayıs tarihleri arasında tam kapanma süreci var. Bu sürede kısmen çalışacak olan bazı esnafımızla birlikte faaliyetleri tamamen durdurulan esnaflarımız Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız ile Hazine ve Maliye Bakanımızdan müjdeli haberler beklemekte.

Esnafımız gelir vergisi, stopaj vb. gibi tüm vergileri faizsiz ertelenmeli. İşverenlere ve çalışanlara ekonomik destekler verilmeli. Ödenemeyen vergi borçları, geçmiş kredi borçları ve bankalara olan tüm borçlar faizsiz olarak ertelenmelidir.

ZİNCİR MARKETLERDEKİ HAKSIZ

REKABETE ÖNLEM ALINMALIDIR

Salgın sona erip ülkemiz ve dünya normalleşene kadar destekler sürdürülmeli, küçük esnafımız desteklenmeli, zincir marketler karşısında ezdirilmemelidir.

Ayrıca zincir market reyonlarında bulunan gıda ve temizlik maddeleri haricindeki ürünlerin satışına engel olacak düzenlemelerin biran önce yapılması hayati önem taşımaktadır. Bu sayede küçük esnafımızın haksız rekabetle karşı karşıya kalması engellenmiş olacaktır.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor