Ak Parti güçleniyor

Okuduğunuz haber
SANATIYLA GÖNÜLLERE DOKUNUYOR

Bağışın en güzeli

Anasayfa   /    Güncel    /    Sanatıyla gönüllere dokunuyor

Sanatıyla gönüllere dokunuyor

Sümeyra Salman yaptığı tabloları satarak Arakanlı Müslümanlar için su kuyusu açtırdı

GÜNCEL      30 Aralik 2022 - 14:35     0

Sanatıyla gönüllere dokunuyor

Yozgat Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan Tezhip Sanatı kursuna katılan Sümeyra Salman, kısa sürede yeteneğini eserlerine yansıtmaya başladı. Henüz 2 ay içerisinde birbirinden güzel tablo yapan ve instegram sayfasında satışa çıkartan Salman, bu parayla gönüllere dokunmayı da ihmal etmedi. Yaklaşık 1 milyon Arakanlı Müslüman'ın yaşadığı Bangladeş'teki kamplarda yaşanılan su sıkıntısını bilen ve buraya bir kuyu açtıran Salman, yardımseverlere de iyi bir örnek teşkil etti.

Sanat ve sanatçı ruhunun inceliklerini, insanlara ve insanlığa bakış açısının ne denli güzel olduğunu Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinden Sümeyra Salman bir kez daha gösterdi.

TEZHİP SANATINA KENDİNİ ADADI

Girişimci ruhunu hiçbir zaman kaybetmeyen, fırsat bulduğu her zaman çalışmayı üretmeyi, topluma ve insanlığa faydalı olmayı hedefleyen 2 çocuk annesi Sümeyra Salman, Halk Eğitim Merkezi’nde eğitmenliğini Emel Pınarcı’nın yaptığı Tezhip Sanatı kursuna yazıldı. Kısa sürede hem kendine olan güveni ve becerisini eserlerine yansıtan, bu görüntüsüyle hem eğitmenlerinin hem de Halk Eğitim Müdürü Abdullah Aydın’ın beğenisini alan Salman, eserlerini satışa sunma fikrini de kısa sürede gerçeğe dönüştürdü. İnstegram sayfasında eserlerini sergileyen ve takipçileri her geçen gün artan Salman ev ekonomisine katkı sağlamanın yanı sıra maddi durumu iyi olmayan insanların da yardımına koşmak için tablolarını satışa çıkardı. Gördüğü ilgi karşısında kısa sürede daha çok eser yapabilmek için gecesini gündüzüne katan ve Türk süsleme sanatının, sevgi, sabır, zevk ve zarafetin ortaya koyduğu eserlerinde bu güzelliklerin bütününü tablolara yansıtan Salman, yaklaşık 1 milyon Arakanlı Müslüman'ın yaşadığı Bangladeş'teki kamplarda yaşanılan su sıkıntısını göz ardı etmedi.

ARAKAN TÜRKLERİ İÇİN KUYU AÇTIRDI

Tablolarını satarak ev ekonomisine küçük de olsa katkı sağlayan ev hanımı Sümeyra Salman, en büyük ve en anlamlı dokunuşunu Arakanlı Müslümanlar için yaptı. Myanmar'da Myanmar ordusu ve Budistlerin, Hindistan'da Modi yönetimi ve Hindu milliyetçilerinin, Çin'de ise Komunist Parti'nin Müslümanlara karşı uyguladığı sistematik zulümden kaçarak Bangladeş’e sığınan Müslümanların yaşadığı sefaleti daha önce gazetecilik mesleğiyle uğraştığı için yakından bilen ve bu zaman zarfında buraya yardım etme sözünü yerine getiren Salman, burada bir yardım kuruluşu vasıtasıyla su kuyusu açtırdı. Böylece sanatıyla binlerce kilometrelik arayı kapatan, gönüllere dokunuşuyla yardımseverlere de iyi bir örnek teşkil eden Salman, bu tür yardım çalışmalarının süreceğini söyledi.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor