Şampiyonlar yarın Yozgat'ta

Okuduğunuz haber
ŞAMPİYONLARA COŞKULU KARŞILAMA

Güçlü Gross büyüyor

Anasayfa   /    Spor    /    Şampiyonlara coşkulu karşılama

Şampiyonlara coşkulu karşılama

Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya alarak göğsümüzü kabartan Rıza Kayaalp ve Atakan Yüksel memleketlerinde coşkuyla karşılandı.

SPOR      30 Nisan 2019 - 19:11     0

Şampiyonlara coşkulu karşılama

Romanya'nın başkenti Bükreş'te gerçekleştirilen, Avrupa Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Rıza Kayaalp ve Atakan Yüksel memleketleri Yozgat'ta coşkuyla karşılandı. Mehter Takımı eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na gelen Milli güreşçilere büyük ilgi gösteren ve başarılarını sahiplenen vatandaşlar, Kayaalp ve Yüksel'e yoğun ilgi göstererek fotoğraf çektirdiler.

Türk insanının göğsünü bir kez daha elde ettikleri başarılarla kabartan Avrupa Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Rıza Kayaalp ve Atakan Yüksel’i Yozgatlı hemşerileri bağırlarına bastı.

COŞKULU KARŞILAMA

Yozgat girişinde karşılandıktan sonra Mehter takımının gösterisiyle Cumhuriyet Alanına giren iki şampiyonu Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Erol, milli güreşçilerin aileleri ve çok sayıda vatandaş karşıladı. Burada düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulup istiklal Marşı'nın okunması ve Mehter Takımı'nın konseri ile devam etti. Vatandaşlar karşılama töreninde Kayaalp ve Yüksel'e yoğun ilgi göstererek fotoğraf çektirdiler.

KAYAALP’TEN OLİMPİYAT SÖZÜ

Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, karşılama töreninde yaptığı konuşmada, Rıza Kayaalp ve Atakan Yüksel’i başarılarından dolayı tebrik etti. 9. kez Avrupa Şampiyonu olmanın haklı gururunu ve sevincini yaşayan Milli güreşçi Rıza Kayaalp, hedefinin Olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyledi. Kayaalp açıklamalarını şu sözlerde sürdürdü: "Tabii ki bu şampiyonluğun benim için ayrı bir önemi var. Burada rekor kırarak 9. Avrupa Şampiyonluğumu elde edip ülkeme döndüm. Türk güreş tarihimizde en çok Avrupa Güreş Şampiyonluğuna bir Yozgatlı olarak ben sahip oldum. Bu kadar istikrarı korumak üst üste başarıları kazanmak kolay değil. İçimizdeki bayrak, vatan sevgisi ve ailemize vatanımıza hayırlı bir evlat olmak için bu başarıları üst üste kazandık. Hiçbir zaman vatan sevgisini göğüsümüzden düşürmedik. Her zaman içimizde vatan sevgisiyle devam etti. İstiklal Marşımızı birincilik kürsüsünde söylerken inanın bütün çalışma yorgunluğumu unutuyorum. Siz değerli halkımın sevincini gözümün önüne getiriyorum. Olimpiyat şampiyonluğunun da her zaman sözünün veriyorum. Ben elimden geleni yapacağım çok çalışacağım. Çok alın teri dökeceğim. İnşallah olimpiyat şampiyonluğunu da güzel ülkeme Yozgat'ımıza kazandırmayı çok istiyorum. Bu yolda sizler dualarınızla benim yanımda olunuz. Bizi hep destekleyin, bizim tek isteğimiz bu."

YÜKSEL: MİLLETİMİZİN DUASINA BORÇLUYUM

67 kiloda altın madalya kazanan diğer sporcu Atakan Yüksel ise "Şu an Avrupa Şampiyonu olarak huzurlarınızdayım. Bu başarımı çalışma azmim ve sizlerin, ailemin, milletimin duasına borçluyum. Final maçına çıkarken hocalarımın verdiği taktiklerin yanı sıra Türk milletinin dualarını boynumun borcu olarak biliyordum. Çok şükür ki bayrağımızı dalgalandırıp istiklal marşımızı okuttuk. Buraya gelerek bizleri onurlandırdığınız için herkese teşekkür ediyorum" açıklamasını yaptı.

Rıza Kayaalp'in annesi Sevgi Kayaalp ise oğlu ile gurur duyduğunu söyleyerek "Oğlum İstiklal Marşımızı söyletti, bayrağımızı dalgalandırdı. Başarılarının devamını diliyorum, inşallah Olimpiyatlar da nasip olur. Mutluyum, gururluyum" şeklinde konuştu.

 

 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor