Yozgat ilçelerinden kopuk

Okuduğunuz haber
SAĞLIKTA KORKU HAKİM!

Yozgatlıya haksızlık!

Anasayfa   /    Sağlık    /    Sağlıkta korku hakim!

Sağlıkta korku hakim!

Yozgat’ta ki sağlık kurumlarındaki doktorların büyük bölümünün güvenlik talep ettiği öğrenildi

SAĞLIK      30 Agustos 2022 - 17:51     0

Sağlıkta korku hakim!

Sağlıkta yaşanılan şiddetin artması, sağlık sektöründeki huzursuzluk Yozgat’ta ki sağlık kurumlarına da yansıdı. Yozgat Şehir Hastanesi’nde görevli doktorların neredeyse tamamının güvenlik talep ediyor olması  bu korkunun yansıması olarak kabul edilirken, bu talebin Hastane yönetimini zorda bıraktığı, mevcut sıkıntıyı çözmek için tedbirler almaya başladığı öğrenildi.

Sağlıkta yaşanılan şiddet haberlerinde Yozgat en arkalarda olsa da, sağlık çalışanlarının huzursuz olması ek tedbirleri gündeme getirdi.

ŞİDDET HABERLERİ DURMUYOR

Sağlıkta şiddet haberleri dur durak bilmedi. Haziran ayında 32 şiddet vakası yaşandı. 47 saldırgan tarafından gerçekleştirilen bu olaylarda, 42 sağlık çalışanı mağdur oldu. SAĞLIK-Sen’in 'Sağlıkta Şiddet Raporu'nda Temmuz ayında sağlık çalışanlarına yönelik 30 şiddet olayının meydana geldiği, 60 sağlık çalışanının mağdur olduğu belirtildi. Zaman zaman çok daha kötü haberlerin geldiği, doktorların şiddetin yanı sıra nadiren de olsa ölüm vakaları ile karşılaşıyor olması, Yozgat’ta çalışan doktorları da fazlasıyla rahatsız etti.

EK GÜVENLİK TALEP EDİYORLAR

Duyumlara göre Yozgat Şehir Hastanesi’nde de mevcut haberlerin rahatsızlığının yaşandığı ve doktorların neredeyse tamamının güvenlik talep ettiği öğrenildi. Bu konu Hastanesi yönetimini de sıkıntıya soktu. Yaşanılan rahatsızlığı çözebilmek için ne gibi tedbirler alınması gerektiğini görüşen Hastane yönetiminin önümüzdeki günlerde soruna çözüm üretmesi beklenirken, bu durum çalışanları da oldukça zorda bıraktı.

TOPLUMSAL SEFERBERLİK VURGUSU

Yaşanılan şiddet olayları sonrasında Sağlık-Sen tarafından yayınlanan raporda alınması gereken tedbirlere ilişkin şu ifadelere yer verilmişti: "Acilen yapılması gereken, şiddete karşı duyarlılığı artıracak toplumsal seferberliktir. Resmi ya da özel tüm kurum ve kuruluşlar, bu süreçte aktif rol almalıdır. Buna paralel atılması gereken bir diğer adım da sağlık merkezlerinde güvenlik tedbirlerinin en üst düzeyde sağlanması olmalıdır. Bakanlığın, Doktor Ekrem Karakaya’nın öldürülmesinden sonra bazı hastane girişlerine X-Ray cihazı yerleştirmeye başlaması, geç de olsa önemli bir adımdır. Şiddet tüm sağlık çalışanlarını hedef aldığı için bu uygulamaya ülke genelinde tüm sağlık merkezlerini dahil etmek gerekmektedir. 

Bunlara ilaveten bir an önce güvenlik tedbirleri de artırılmalıdır. Güvenliği sağlamakla görevli personelinde yetkileri bu kapsamda genişletilmelidir. Şiddet uygulayanların önemli bir bölümünün hasta yakını olduğunu dikkate alacak olursak, muayene alanlarına birden fazla hasta yakınının girişine izin verilmemelidir. Şiddetin en çok yaşandığı acil servislerdeki yoğunluğun azaltılması amacıyla da bu birimlerde ilave tedbirler alınmalıdır.

Bu adımlar atılmayıp, şu ana kadar olduğu gibi çalışanlar kaderlerine terkedilirlerse, sağlık hizmet zincirinin karşı karşıya olduğu tehdit daha da büyüyecek ve maalesef çalışanların sistemden kopuşu hızlanacaktır.”

 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor