Gündem korona

Okuduğunuz haber
SAĞLIK ÇALIŞANLARI NE OLACAK?

Oktay Projelerin takipçisi

Anasayfa   /    Sağlık    /    Sağlık çalışanları ne olacak?

Sağlık çalışanları ne olacak?

Milliyetçi Hareket Partisi Yozgat Milletvekili Ethem Sedef, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya cevaplandırması için soru önergesi gönderdi. Milletvekili Sedef, hastanelerde bulunan temizlik, güvenlik ve hasta yönlendirme olarak çalışan personelin ek ödemelerinin yapılıp yapılmayacağını sordu.

SAĞLIK      09 Nisan 2020 - 18:23     0

Sağlık çalışanları ne olacak?

 

Milliyetçi Hareket Partisi Yozgat Milletvekili Ethem Sedef, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya cevaplandırması için soru önergesi gönderdi.  Milletvekili Sedef,  hastanelerde bulunan temizlik, güvenlik ve hasta yönlendirme olarak çalışan personelin ek ödemelerinin yapılıp yapılmayacağını sordu.1 Mart 2020 tarihinden geçerli olmak üzere Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak 04 Mart 2020 tarih ve 31058 sayılı Resmi gazete de yayınlanarak yürürlüğe giren Sağlık çalışanlarına 3 ay süre ile ek ödemelerinin tavandan ödenmesi ile ilgili yönetmelik gereğince, Hastanelerde görev yapan ve 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile taşeron olarak çalışan işçilere kadro verilmiştir. Hastanelerde bulunan temizlik, güvenlik ve hasta yönlendirme olarak çalışan bu personellerde ilk günden beri kesintisiz çalışarak Milletçe verilen mücadelede önemli bir görev sürdürmekte ve hastane ortamlarının riskini temizlik, güvenlik sözleşmeli yani kısacası tüm hastane kadrosu yaşamakta bu risk ve fedakarlık göz önünde bulundurularak taşeron işçilere de 3 aylık ek tavan ödemesi yapılması gerekmektedir. Yaşamakta olduğumuz bu zor günleri İnşallah birlik beraberlik içerisinde atlatmak dileğiyle çalışmalarınızda başarılar dilerim. Bu kapsamda;Hastanelerde görev yapan temizlik, güvenlik ve hasta yönlendirme olarak çalışan personellerde ek ödeme Yönetmeliğinden faydalanacaklar mıdır? 696 Sayılı KHK ile kadroya geçirilen bu işçilerimiz hakkında ilerleyen dönemde başka bir iyileştirme planlamanız var mıdır?

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor