Bozokspor dualarla

Okuduğunuz haber
SAAT KULESİ ŞAŞIRDI!

TOKİ bilmecesi

Anasayfa   /    Güncel    /    Saat Kulesi şaşırdı!

Saat Kulesi şaşırdı!

Tarihi Saat Kulesi zamanı yanlış gösteriyor ya da zamansız çalıyor

GÜNCEL      25 Agustos 2022 - 16:18     0

Saat Kulesi şaşırdı!

Yıllardır vatandaşların saatin kaç olduğunu öğrenmek için baktıkları tarihi Saat Kulesi şaşırdı. Zamanı ya 15 dakika erken ya da geç gösteren kulenin çanının zamansız çalması ister istemez vatandaşları yanıltmaya başladı.

Yozgat Saat Kulesi’nde ki sıkıntılara bir türlü beklenilen çözüm üretilemeyince vatandaş da tepki gösterdi.

ZAMANI YANLIŞ GÖSTERİYOR

Zaman zaman tamiratlar, tadilatlar yapılsa da zamanı erken gösteren kulenin tamir edilmesini isteyen vatandaşlar, her saat başında çanının çaldığı fakat zamanın yanlış gösterdiğini dile getirerek, “ses var görüntü yok” diye birbirlerine latife yapıyorlar.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Saat kulesinin bir türlü düzen tutmamasından yakınan vatandaşlar, “Yozgat’ımızın simgesi haline gelmiş olan bu saat kulesinin saatinin çalışmaması ayıp bir şey. Yüz yılı aşkın bir süredir sorunsuz bir şekilde çalışan saat, ufak bir bakımın ardından bozuldu. Kaç defa usta getirdiler, kaç kez yapmaya çalıştılar ama nafile. Gelen usta yaptıktan birkaç gün sonra tekrar bozuluyor.

Yozgat’ın her anına şahitlik etmiş bu saatin bozulması ya da zamanı yanlış göstermesini kabullenemiyoruz. Tarihi dokumuza sahip çıkmamız lazım. İşinin ehli bir usta getirtip iyi bir tamir edilmesi lazım” şeklinde konuştular.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor