Yozgatspor'un kolu kanadı kırık!

Okuduğunuz haber
ROMA HAMAMI ATIL MI KALACAK?

Yozgatspor'u kaostan çıkartacağız!

Anasayfa   /    Güncel    /    Roma Hamamı atıl mı kalacak?

Roma Hamamı atıl mı kalacak?

Milliyetçi Hareket Partisi Yozgat Milletvekili Ethem Sedef, Sarıkaya Antik Roma Hamamı’nın Yozgat turizmine kazandırılabilmesi için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un dikkatine gerekli çalışmaları içeren soruların bulunduğu önerge sundu. 

GÜNCEL      30 Kasim 2020 - 16:50     0

Roma Hamamı atıl mı kalacak?

Milliyetçi Hareket Partisi Yozgat Milletvekili Ethem Sedef, Sarıkaya Antik Roma Hamamı’nın Yozgat turizmine kazandırılabilmesi için Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un dikkatine önerge sundu.  Sarıkaya Antik Roma Hamamı Yozgat’ımız için önemli bir değer olduğuna dikkat çeken Milletvekili Sedef, burasının acilen turizme kazandırılmasının bölge açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Dünyada sadece iki yerde olmasına rağmen halen turizme kazandırılamayan Sarıkaya Roma Hamamı’nın şu anki durumu yürek burkuyor. Tarihi Hamamın durumunu gündemine alan Milliyetçi Hareket Partisi Yozgat Milletvekili Ethem Sedef, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un dikkatine önerge sundu.

SEDEF BAKANA YAZILI ÖNERGE VERDi

Milliyetçi Hareket Partisi Yozgat Milletvekili Ethem Sedef, Sarıkaya Antik Roma Hamamı’nın Yozgat turizmine kazandırılabilmesi için Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un dikkatine önerge sundu.  Önergede şu görüşlere yer verildi:

“Yozgat Valiliği İl Özel İdaresi Tarafından 2014 yılında başlatılan kamulaştırma işlemleri sonucu yapılan kurtarma kazıları ile gün yüzüne çıkan, dünyanın en eski termal tedavi merkezi kabul edilen, yaklaşık 2000 yıllık bir tarihe sahip olan Yozgat Sarıkaya Antik Roma Hamamı yapıldığı tarihten itibaren içerisinde doğal olarak çıkan termal suyu ile dünyada bir benzeri bulunmamaktadır.

UNESCO dünya mirası geçici listesine alınarak tüm dünyanın dikkatini çekmiştir.

Antik Roma Hamamı kazı alanında, yaklaşık iki yıldır herhangi çalışma yapılmadığı, 2019 yılında da Yozgat Valiliği İl Özel İdaresinin yetkisini Kültür ve Turizm Bakanlığına devrettiği ifade edilmektedir.

Sorular:

Bakanlığınızca Yozgat Sarıkaya Antik Roma Hamamı kazı alanında kurtarma kazı çalışmaları devam edecek midir?

Yozgat Sarıkaya Antik Roma Hamamı kazı alanı genişletilecek midir?

Şu ana kadar yapılan çalışmalar neticesinde ortaya çıkarılan eserler Ören Yeri kapsamına alınıp turizme açılacak mıdır?

Bölgede acil ihtiyaç duyulan çevre düzenlemesi ve altyapı çalışmaları için planlama ve projelendirme yapılmakta mıdır? Projelendirme mevcut ise bunun ne zaman hayata geçirilmesi planlanmaktadır?”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor