Eğitime kar tatili

Okuduğunuz haber
RIZA'DAN ŞOK YENİLGİ

Türkiye üçüncüsü Yozgat'tan

Anasayfa   /    Spor    /    Rıza'dan şok yenilgi

Rıza'dan şok yenilgi

Şampiyon güreşçimiz Rıza Kayaalp 10 kez Avrupa Şampiyonu olmak için gittiği Roma'da çeyrek final maçında Ukraynalı güreşçiye yenilerek altın madalya şansını yitirdi.

SPOR      10 Subat 2020 - 20:12     0

Rıza'dan şok yenilgi

Yozgat’ın yetiştirdiği en başarılı güreşçi olarak Türk spor tarihine adını yazdıran rıza Kayaalp, İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nın çeyrek final müsabakasında hiç beklenilmeyen bir yenilgi aldı. 10 kez Avrupa Şampiyonu olmak için mindere çıkan ve Macar rakibini yenerek şampiyonaya iyi bir başlangıç yapan şampiyon güreşçimiz çeyrek finalde Ukraynalı Kuchimii’ye yenilerek altın madalya şansını kaybetti.

İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenen şampiyonanın ilk gününde, çıktığı ilk müsabakada Macar rakibi Adam Varga’yı 6-0 yenen Rıza, çeyrek finalde Ukraynalı Kuchimii ile eşleşti.

Müsabakayı 5-1 kaybeden Rıza'nın, Kuchimii'nin finale yükselmesi halinde bronz madalya şansı sürecek.30 yaşındaki Rıza, Roma’ya üst üste 9, toplamda ise 10. kez Avrupa şampiyonu olabilmek için gitmişti. Milli sporcu, geçen yıl Romanya'nın başkenti Bükreş'te 9. Avrupa şampiyonluğuna ulaşarak Türk güreş tarihine geçmişti.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor