Ziyarete sıkı güvenlik

Okuduğunuz haber
REKTÖRLÜK YARIŞI KIZIŞIYOR!

Yerköy'e modern ışıklandırma

Anasayfa   /    Eğitim    /    Rektörlük yarışı kızışıyor!

Rektörlük yarışı kızışıyor!

Yozgat Bozok Üniversitesi'nin yeni rektörü olmak için birçok önemli akademisyen sıraya girmesi genel seçimler kadar ilgi çekmese de önemli bir yarışın daha yaşanmasına vesile olacak.

EĞİTİM      25 Nisan 2023 - 17:44     0

Rektörlük yarışı kızışıyor!

Mayıs ayı hem Türkiye yönetimi hem de Üniversitelerin yönetimlerini belirleyecek olan isimleri seçilmesine sahne olacak. 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerin hemen ardından bu kez de üniversitelerin rektör adayları atanacak.

Yozgat Bozok Üniversitesi’nin önümüzdeki dönemde rektörlüğünü kimin üstleneceğine yönelik soru seçimlerin hemen ardından yapılacak atama ile belli olacak. Mevcut Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ’ın da aday olacağı seçimlerde kendisini ispat etmiş birçok önemli isim yeni dönemde zorlu göreve yürütmek için aday olacak.

Aralarında Prof. Dr. Fuat Köksal, Prof. Dr. Hamdi Temel, Prof. Dr. Taha Niyazi Karaca, Prof. Dr. Ercan Özgan gibi isimlerinde bulunduğu, Türkiye’nin diğer illerinde görev yapan birçok Yozgatlı akademisyenin Rektörlük yarışının içerisine girmesi bekleniyor.

ATAMA KÜLLİYE’DEN ÇIKIYOR

Mayıs ayına kadar sayılarının artması beklenilen rektör adaylarından adaylarından Yükseköğretim Kurulunun seçeceği üç aday atanmak üzere Cumhurbaşkanı'na sunuluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanacak bu üç adaydan birinin görev süresi ise 4 yıl olarak geçerli oluyor.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor