Cumhur İttifakı tek yürek

Okuduğunuz haber
REKTÖR ATAMASI HAZİRAN'DA!

Sarıkaya'da çıta yüksek!

Anasayfa   /    Eğitim    /    Rektör ataması Haziran'da!

Rektör ataması Haziran'da!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması nedeniyle 24 Mayıs'ta yapılması beklenilen rektör atamasının Haziran ayına sarkmasına kesin gözüyle bakılıyor.

EĞİTİM      17 Mayis 2023 - 16:40     0

Rektör ataması Haziran'da!

Yozgat Bozok Üniversitesi’ni 4 yıllığına yönetecek olan rektörün kim olacağına yönelik soru Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle büyük ihtimalle Haziran ayında cevabını bulacak. 24 Mayıs’ta yapılması beklenilen atamanın,  Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunun 28 Mayıs’ta yapılacak olması nedeniyle ertelenmesine kesin gözüyle bakılıyor.

YÖK’ün aralarında Yozgat’ın da bulunduğu, üniversitelerin rektör adaylarına yönelik mülakat süreci sona erdi. Yozgat’ta görev yapan isimlerin yanı sıra tamamı Yozgatlı olan 35 yakın ismin rektör olabilmek için başvurusunu yaptığı listede bulunan ve mülakata alınan 3 rektör adayının ismi Cumhurbaşkanlığı’na sunulacak. Önerilen isimlerden biri, Cumhurbaşkanı tarafından 4 yıllığına atanacak. 
Aralarında Bozok Üniversitesi’nin de yer aldığı üniversiteler için rektör olmak isteyen aday adayları başvurularını Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı’na yapmıştı. Rektör olmak isteyen aday adayları, Rektör Adayı Bilgi Formu ile, özgeçmişini, yayınlarını, idari görevlerini, uluslararası deneyimlerini, üniversite için öngördüğü proje ve tasarılarını, rektör adayı olmaya sevk eden nedenlerini, rektör adayı olarak potansiyellerini ve vizyonunu ortaya koyacak çalışmalarını Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na teslim etti. Başvurusunu yapan rektör aday adayları Yükseköğretim Kurulu tarafından mülakata alındı. Yozgat’ta görev yapan 17 adayın yanı sıra yine Türkiye’nin birçok önemli üniversitesinde bulunan adayların da aralarında bulunduğu 35’e yakın adaylardan mülakata girenler için süreç devam ediyor. Prof. Fuat Köksal’ın diğer adaylara göre daha şanslı olduğu bilinen yarışta kimin rektör olacağına yönelik soru muhtemel Haziran ayında cevabını bulacak. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunun 28 Mayıs’ta yapılacak olması nedeniyle 24 Mayıs’ta yapılması beklenilen atama büyük ihtimalle Haziran ayına sarkacak. Mülakat sonrası belirlenen 3 rektör adayının ismi Cumhurbaşkanlığı’na sunulacak. Önerilen isimlerden biri, yeni seçilecek olan Cumhurbaşkanı tarafından 4 yıllığına atanacak.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor