Kayaalp'ten Olimpiyat sözü

Okuduğunuz haber
REKTÖR ADAYLARI TERLEYECEK

Taraftara sınırsız otobüs

Anasayfa   /    Eğitim    /    Rektör adayları terleyecek

Rektör adayları terleyecek

Yozgat Bozok Üniversitesi'ni yönetecek ismin belirlenmesi için süreç başladı.

EĞİTİM      01 Mayis 2019 - 18:40     0

Rektör adayları terleyecek

YÖK, aralarında Yozgat’ın da bulunduğu, üniversitelerin rektör adaylarını dinleyecek. Alınan bilgiye göre, rektör adayları YÖK'e davet edildi. Rektör adaylarına, Perşembe ve Cuma günü "mülakat" yapılacak ve neden rektör olmak istediklerine ilişkin sorular yöneltilecek. 
Bozok Üniversitesi’nde yeni dönem rektörlük yarışı başladı. Prof. Dr. Salah Karacabey’in görev süresinin dolacak olması nedeniyle rektörlük için adaylar da çalışmalarına başladı. 
Aralarında Bozok Üniversitesi’nin de yer aldığı üniversiteler için rektör olmak isteyen aday adayları başvurularını Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı’na yapmıştı. 
Bilgiler ve belgeler 
Rektör olmak isteyen aday adayları, Rektör Adayı Bilgi Formu ile, özgeçmişini, yayınlarını, idari görevlerini, uluslararası deneyimlerini, üniversite için öngördüğü proje ve tasarılarını, rektör adayı olmaya sevk eden nedenlerini, rektör adayı olarak potansiyellerini ve vizyonunu ortaya koyacak çalışmalarını Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na teslim etti. 
3 adaya inecek 
Başvurusunu yapan rektör aday adayları Yükseköğretim Kurulu tarafından mülakata alınacak. Mülakat sonrası belirlenen 3 rektör adayının ismi Cumhurbaşkanlığı’na sunulacak. Önerilen isimlerden biri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 4 yıllığına atanacak. 
Karacabey ve Şahingöz çağrılmadı 
Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey ve Rektör adayı Recep Şahingöz mülakatlara davet edilmedi. Yozgat’ta son dönemlerde tartışılan Salih Karacabey’in yeni dönemde görev almayacağı konuşulmaya başlandı.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor