Üzümveren yasa boğdu

Okuduğunuz haber
RAYLI SİSTEM NE OLDU?
Anasayfa   /    Güncel    /    Raylı sistem ne oldu?

Raylı sistem ne oldu?

Dönemin Valisi Kemal Yurtnaç tarafından Yozgat’ı Bozok Üniversitesi ile entegre etmek, şehrin ekonomik olarak gelişmesine katkı sağlamak amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunduğu Raylı sistem projesi unutuldu.

GÜNCEL      10 Agustos 2019 - 20:46     0

Raylı sistem ne oldu?

Dönemin Valisi Kemal Yurtnaç tarafından Yozgat’ı Bozok Üniversitesi ile entegre etmek, şehrin ekonomik olarak gelişmesine katkı sağlamak amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunduğu Raylı sistem projesi unutuldu. Ne milletvekillerinin, ne de mevcut siyasilerin gündemine dahi girmeyen, Ulaştırma Bakanlığı’na değerlendirilmesi için gönderilen projenin akıbetinin ne olduğu konusunun Yozgat kamuoyuna muhatapları tarafından açıklanması bekleniyor.

Projelerin birçoğunun ekonomik sıkıntılar nedeniyle yapılamaz olması bir tarafa, Yozgat için yıllar önce gündeme getirilen ancak ciddiye alınmayan ancak 2018 yılında bir kez daha olabileceği düşünülen hafif raylı sistem bir kez daha güme gitti.

CUMHURBAŞKANI’NA SUNULMUŞTU

Dönemin Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç’ın üniversite ile şehri entegre etmek için hazırlattığı hafif raylı sistem projesini hatırlanacağı üzere 2018 yılının Ocak ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunmuştu. Kimileri tarafından Yozgat’ın öncelikleri arasında olmadığı gerekçesiyle eleştiri alan proje Cumhurbaşkanı tarafından dikkate alındı. Cumhurbaşkanı, “Ulaştırma Bakanlığımızdan hem kampüse ulaşımı kolaylaştıracak hem de tren yoluyla şehrin bağlantısını sağlamak açısından hafif raylı sistem yapılması konusunu değerlendirmesini istedim" dediği projenin akıbeti konusunda aradan geçen zaman zarfı içerisinde bir gelişme olmadı.

AKIBETİ MERAK EDİLİYOR

Çevre yolu, Kayak Merkezi, teleferik, kentsel dönüşüm projeleri gibi birçok önemli beklentisi dikkate alınmayan, şehri ekonomik yönden geliştirecek yatırımları alamayan Yozgat için yüksek öneme haiz bu projenin akıbetini Yozgat kamuoyu merak etmeye başladı. Göreve geldiği günden itibaren Yozgat’ın sorunları, beklentileri ile yakından ilgilenen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın konuyu gündemine alması ve projenin gidişatı hakkında bilgi vermesi bekleniyor.

İŞTE O PROJE

Üniversite şehri olma hedefiyle çıktığı yolda henüz bu konuda beklenilen adımları atamayan, üniversite ile yeterince entegre olamayan Yozgat için raylı sistem büyük önem taşıyor. 18 bin öğrencinin şehir merkezine rahatça gelip gitmesini sağlayacak olan proje üniversite kampusunden şehir merkezine kadar 20 kilometrelik bir alanı kapsıyor.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor