HOŞGELDİN YA ZAM!

Okuduğunuz haber
RAHMET AYINA KAVUŞTUK

Eslem'e Şampiyon sıcaklığı

Anasayfa   /    Güncel    /    Rahmet ayına kavuştuk

Rahmet ayına kavuştuk

İslam Alemi Ramazan ayına ulaşmanın huzurunu yaşıyor. İlk teravih namazını bugün kılacak Müslümanlar, ilk orucunu da tutmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşayacak.

GÜNCEL      01 Nisan 2022 - 19:43     0

Rahmet ayına kavuştuk

İslam alemi, rahmet, mağfiret ve kurtuluş ümidinin tazelendiği, ibadet ve nefis muhasebesi ile gönüllerin arındığı, yardımlaşma, dayanışma, birlik ve beraberlik ruhunun canlanarak ayrı bir sosyal bütünleşmenin yaşandığı Ramazan’a ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor. İftar çadırlarının kurulacağı, camilerin dolacağı Ramazan ayı insanların kendilerini de manevi açıdan tartıya çıkarmasına zemin hazırlayacak.

İlk teravih namazını bugün kılacak İslâm alemi ilk orucunu da tutmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşayacak.

DAYANIŞMA AYI

Ramazan, Kur’an ayıdır, Çünkü bu ayda Kur’an’ın getirdiği ilahi mesajı anlayıp hayatımıza rehber edinmeye ayrı bir önem veririz. Bu ayda tutmuş olduğumuz oruç da çeşitli hikmetler ihtiva eder; bizlere sayısız nimetlerin kıymetini hatırlatır, geçici lezzet ve duygulardan vazgeçip sonsuza dek sürecek manevi derece ve nimetlere ulaşmanın imkanını sunar. Oruç ibadeti aynı zamanda bir irade eğitimidir.

İşte bu özelliği ile Ramazan, nefislerin terbiye edildiği, yoksulların doyurulup gözetildiği, sevap ve mükafatın arttığı; af ve mağfiretin çokça ihsan edildiği bir aydır. Tutulan oruçları, kılınan teravih namazları, okunan hatim ve mukabeleleri, iftar ve sahurları, dua, tövbe, zikir ve niyazları ile baştan sona bir feyz, rahmet ve bereket ayıdır.

Bu ayın her bir Mümin için getirdiği rahmet, mağfiret ve kurtuluş müjdesinden bütün Müminlerin ve insanlığın hissedar olmasını Yüce Mevla’dan niyaz eder, Yozgat halkının ve tüm İslâm aleminin Ramazan’ı şeriflerini kutlarız.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor