Paramız çöpe gitmesin

Okuduğunuz haber
PARTİ Mİ ADAY MI?

Acemi Birliği belki!

Anasayfa   /    Siyaset    /    Parti mi aday mı?

Parti mi aday mı?

Mart ayında yapılacak olan seçimlerin havası iyiden iyiye solunmaya başlarken hangi adayın nasıl ve ne şekilde hedefe ulaşacağı konuşulmaya başlandı. Henüz projelerini açıklamayan, neler yapacakları konusunda net bir fikir edinilemeyen Ak Parti adayı Celal Köse ve MHP adayı Mehmet Erdemir’in partilerinin oy’ları dışında kişisel oy alamamaları halinde beklentilerin altında kalabilecekleri iddia ediliyor.

SİYASET      10 Ocak 2019 - 21:52     0

Parti mi aday mı?

Seçim öncesinde kamuoyunda yaşanılan tartışmalar Mart ayı öncesinde daha fazla dillendirilmeye başlandı.

KERAMET KİMDE?

Genel seçimlerin aksine yerel seçimlerde adaylara oy verildiği tezi daha önce birçok kez delinmesine rağmen seçmen adayın kazanacağına yönelik iddiasını sürdürüyor. Ancak iktidarın gücü ve Başkan Tayyip Erdoğan’ın Ak Parti’ye kattıklarını hiç kimse göz ardı edemiyor. İşte bu gerçeklik Ak Parti adayı Celal Köse’ye ne kadar avantaj sağlasa da Mart ayında farklı bir tablonun ortaya çıkması da muhtemel olarak gösteriliyor. MHP adayı Mehmet Erdemir’in daha önceki belediye başkanlığı döneminden bıraktığı izlerin kendisine ne kazandıracağı henüz bilinmese de İYİ Parti adayının ve mevcut başkan Kazım Arslan’ın durumunun netleşmesinin ardından bu konudaki belirsizlik ortadan kalkacak.

ADAYLAR NE

KATACAK

2015’de MHP’ye ciddi denebilecek bir fark atarak koltuğu alan Ak Parti’nin emaneti vermemesi için bu dönemde çok daha fazla efor sarf edilmesi gerçeğini herkes kabul ediyor. Aynı durum Mehmet Erdemir için de geçerli olacak. Partinin değil kendilerinin de üzerine oy koyabileceklerini ispatlamaları gerekecek iki adayın, daha önce bağımsız ya da başka partilerden aday olan ve büyük hayal kırıklığına uğrayan isimlerin performanslarını dikkate almaları gerekecek. Genel olarak tercihini iktidardan yana kullanan seçmen, eğer partiye teveccüh ederse o zaman aday seçimi konusundaki kriterler bir bakıma geçerliliğini kaybetmiş olacak.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor