Okuduğunuz haber
OSB'DE TARİHİ GÜN

Yatırımcılardan söz aldı

Anasayfa   /    Ekonomi    /    OSB'de tarihi gün

OSB'de tarihi gün

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın Yozgat'ın gelişip kalkınması için başlattığı çalışmalar meyvelerini verdi. Organize Sanayi Bölgesinde 9 tesisin temel atma ve açılış törenleri gerçekleştirildi. 

EKONOMİ      24 Haziran 2020 - 17:12     0

OSB'de tarihi gün

 

Yozgat Organize Sanayi Bölgesi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın büyük çabaları sonrasında eski günlerine dönme açısından çok önemli bir adım attı. Yozgat'ın gelişip kalkınması için büyük öneme haiz olan 3 açılış ve temeli atılan 6 fabrika ile birlikte hem istihdam açığı kapanacak hem de sanayi alanında Yozgat çok önemli bir ivme kazanmış olacak. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Yozgat’a geldi. Yozgat OSB’deki yatırımların açılışını ve temel atma törenine katılan Oktay, 2 yıl önce başlattıkları yerelde kalkınma modeli çalışmasının bugün meyvesini almaya başladıklarını söyledi.

FUAT OKTAY AÇILIŞ YAPTI

YATIRIMLAR İÇİN SÖZ ALDI

Yozgat Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılan açılış törenine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanısıra Yozgat Valisi Ziya Polat, Savunma Sanayi Başkanı Yardımcısı İsmail Demir, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, MHP Yozgat Milletvekili Ethem Sedef, Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurul Üyesi ve 23. dönem Yozgat Milletvekili Dr. Osman Coşkun, AK Parti eski Milletvekili Ertuğrul Soysal, TESKOM Genel Başkanı Abdülkadir Akgül, Belediye Başkanı Celal Köse, AK Parti İl Başkanı Çelebi Dursun, beledtiye başkanları, TSO Başkanı Sinan Çelik, İşadamı Bilal Şahin, Ak Partili Meclis üyeleri, MHP İl Başkanı Ferhat Altan ve vatandaşlar katıldı.

İlk etapta Bin 100 kişiye istihdam sağlayan tesislerin açılışını yapan Oktay, genellikle açılış yaptıklarını ama istisnai olarak bugün de temel atma töreni yapmak durumunda kaldıklarının belirterek “Temelini atılan tesisilerimizin takiplerini, açılış tarihlerini bizzat ben takipçisi olacağım” dedi.

2 yılda OSB’de istihdamın bin 100’den 2 bin 276’ya çıktığını ifade eden Oktay, “3 tesisle bin 100 kişiye istihdam sağlandı. 2 yılda. Yeni hedef 5 bin istihdam. Bunun için 2 yıl beklemek istemiyorum. İkinci hedefimiz ise Bozok ve Boğazlıyan OSB’lerini biran önce hayata geçirmek. Ya başaracağız, ya başaracağız. Başka yolu yok.”

Açılış ve temel atma töreninin sonuna ise Cumhurbaşkanı yardımcısının sözleri damgasını vurdu. İşadamlarını tek tek çağıran Oktay, temeli atılacak işletmelerden açılış tarihi sözünü aldı. Bununla da yetinmeyen Oktay yatırım yapan firmalardan Yozgat’taki yatırımlarına ilave yatırım yapma ve Yozgat’a yatırımcı getirmeye öncülük etme sözü aldı. Cumhurbaşkanı yardımcısı kendisi ile birlikte Vali Ziya Polat tarafından sözlerin takip edileceğini sözlerine ekledi.

Daha sonra Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay Türkiye’nin en büyük 10 firması arasında gözüken Dönsa Tekstil ile birlikte Sidaş tesislerini gezerek tesisler hakkında bilgiler aldı.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor