Sorgun lige damga vuracak

Okuduğunuz haber
OSB'DE 2000 RUHU!

Rıza Kayaalp Müşavir oldu

Anasayfa   /    Güncel    /    OSB'de 2000 ruhu!

OSB'de 2000 ruhu!

Cumhurbaşkanı Yardımçısı Fuat Oktay Yozgat Organize Sanayi Bölgesinde 3 tesisin açılışını yapacak, 6 fabrikanın temel atma törenine katılacak. Yapılacak yatırımlarla bin 230 kişiye istihdam sağlanması planlanıyor.

GÜNCEL      23 Haziran 2020 - 18:42     0

OSB'de 2000 ruhu!

OSB’de 2000 ruhu!

Yozgat Organize Sanayi Bölgesi uzun yıllar sonra çok önemli açılışlara ev sahipliği yapacak. Geçtiğimiz yılın Kasım ayında işadamları ile yapılan toplantı sonrasında verilen sözlerin takipçisi olan ve yatırımcıların Yozgat’a gelmesi için büyük çaba sarf eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın katılımı ile yarın 6 fabrikanın temel atma, 3 fabrikanın da açılış töreni yapılacak. Toplamda 179 milyon TL’lik yatırım, bin 200 kişinin istihdamı ile birlikte OSB eski günlerine kavuşma konusunda dev bir adım atacak.

Yozgat Organize Sanayi Bölgesi’nde 2000’li yıllardaki canlılığın yakalanması açısından hayati önem taşıyan yatırımların açılış ve temel atma törenleri yarın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın katılımı ile yapılacak.

FUAT OKTAY VERİLEN

SÖZLERİN TAKİPÇİSİ OLDU

Yozgat’ın ekonomik açıdan gelişmesi, istihdamın arttırılması, yerli ve yabancı yatırımcıların kente getirilmesi için 2019 yılı Kasım ayında büyük beklentilerle yapılan işadamları toplantısı öncekiler gibi boş çıkmadı. Yatırımcıların verdiği sözlerin takipçisi olan ve bizzat yürütülen çalışmalara himaye eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yozgat ekonomisinin makus talihini kırması için hayati önem arz eden açılış ve temel atma törenleri için Memleketine gelecek.

Yozgat ekonomisine istihdam, üretim çeşitliliği ve dış yatırımlar için cazibe merkezi olmak gibi çeşitli açılardan önemli katkılar sağlayacak olan tesisler faaliyete geçtiğinde 495 kişiye daha iş fırsatı sunulmuş olacak.

TEMELİ ATILACAK TESİSLER

EMA RESORT HOTEL: Yozgat’ın ilk 5 yıldızlı oteli olacak olan 120 oda ve 210 yatak kapasitesine sahip tesisin 1000 kişilik çok amaçlı konferans salonu ile de kongre turizmi açısından Yozgat’taki önemli bir boşluğu doldurması bekleniyor.

Yaklaşık 22.000.000 TL yatırım tutarı olan tesiste 75 kişi istihdam edilecek.

BARELLİ Isıtma Soğutma Tesisi: Azerbaycan ve Rusya iş ortaklığı ile yapılacak tesisin yatırım maliyeti 5.000.000 USD (Yaklaşık 35.000.000 TL).

Bu yılın eylül ayında faaliyete geçmesi planlanan tesiste merkezi ısıtma kazanları imalatı, kombi ve eşanjör (kombilerdeki kullanma suyu ısıtıcıları) imalatı yapılacak ve 100 kişiye iş imkanı sağlayacak.

ESA GROUP İTHALAT İHRACAT SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ tarafından yaklaşık 7 milyon Türk Lirası’na mal olacak tesiste bakliyat eleme nitelikli tarım ürünleri satış pazarlaması yapılacak. Bu yılın ekim ayında hizmete girecek tesiste yaklaşık 40 kişi çalışacak.

NORTHTECH ELEKTRONİK MÜHENDİSLİK SAN. VE TİC.A.Ş. tarafından yapılacak yatırımla bu yılın ekim ayında hizmete girecek tesiste, ileri teknoloji ürünleri olan (demiryolları, karayolları, limanlar, hava meydanları için) elektrikli sinyalizasyon, güvenlik ve trafik kontrol ekipmanlarının imalatı yapılacak. Yatırım tutarı 2 milyon Türk Lirası olan tesiste 30 kişiye istihdam olanağı sağlanacak.

SBS MEDİKAL SAĞLIK MALZEMELERİ PAZARLAMA SANAYİ ve TİC. A.Ş:  “SterilLife” markasıyla artan hizmet ve üretim kalitesiyle, uluslararası standartlara uygun non-woven (örme veya dokuma olmayan, sadece özel kullanımlar için üretilen teknik bir tekstil malzemesi) tek kullanımlık medikal ürünler üreten firma 1 milyon 500 bin TL’lik yatırımla kapasitesini 3 katına çıkaracak.

GARANTİ GRUP - TRANSVARO ELEKTRON ALETLERİ SAN. VE TİC. A.Ş. tarafından gerçekleştirilecek yatırımın tutarı 25 milyon Türk Lirası. 2021 yılının haziran ayında hizmete girecek tesiste objektif merceği, optik mercek, optik mikroskop, optik teleskop ve diğer astronomik aletler ile bunların aksam ve parçalarının imalatı yapılacak. Tesis 200 kişiye istihdam fırsatı sağlayacak.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor