Kayalar'a soğuk duş!

Okuduğunuz haber
MHP'DE AYNI RUH AYNI İNANÇ

Akdağmadeni'nde MHP coşkusu

Anasayfa   /    Siyaset    /    MHP'de aynı ruh aynı inanç

MHP'de aynı ruh aynı inanç

Milliyetçi Hareket Partisi adayları İbrahim Ethem Sedef, Kazım Ergün, Ülkü Yılmaz ve Sezer Yozgat 1999 seçimlerindeki başarıyı tekrarlamak için dur durak bilmiyor

SİYASET      28 Nisan 2023 - 18:16     0

MHP'de aynı ruh aynı inanç

1999 seçimlerinde 6 milletvekilinden 3 tanesini topladığı 104 bin oy’la meclise gönderme başarısı gösteren Milliyetçi Hareket Partisi aynı coşku ve ruhu 14 Mayıs seçimleri öncesinde de yakalamayı başardı. Seçim çalışmalarına diğer partilerden önce başlayan MHP’nin hemen hemen gittiği her yerde büyük ilgi gören milletvekili adayları gördükleri bu tablo karşısında aynı sonuçları yakalayabileceklerinden kuşku duymuyor.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin bir dönemler kalesi olan Yozgat’ta 14 Mayıs’ta  yapılacak seçimler öncesinde ortaya çıkan tablo yeni bir şahlanışın habercisi olarak algılanmaya başladı.

LİSTEDE TAM İSABET

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi daha önce yaşanılan kırgınlıkların, bölünmelerin önüne geçmek için listede bir kez tam isabet kaydetti. İlk sıraya seçildiği ilk yıl büyük başarı gösteren, Meclis’te ciddi bir ağırlık edinen, çizgisiyle duruşuyla kabul gören Ethem Sedef’i bir kez daha getiren, hem tavanın, hem de taban tarafından kabul görebileceğine inandığı isimleri listeye dahil ederek diğer partilere göre öne geçen, seçim çalışma takvimini de öne çekerek aday adaylarını sahaya indiren Genel Merkez, Cumhur İttifakı konusunda da taviz vermeyen politikası ile olumlu bir hava yakalanmasına zemin hazırladı.

ADAY ADAYLARI

12’DEN VURUYOR

Partinin aday adaylarının seçim çalışmalarında yaptığı konuşmalarda dikkat çektiği konular vatandaşın da ruhunu okşuyor. Özellikle Cumhur İttifakı’nın Türkiye Yüzyılı politikası ve Millet İttifakı’nın kirli ortaklıklarına dikkat çekilerek yürütülen seçim çalışmalarının kabul görmesi, vatandaşın söylenilenlerin gerçeklik payını dikkate alarak sorun ve beklentilerini sıraladıkları seçim çalışmalarında ortaya çıkan tablo, 1999 yılında yakalanan başarının tekrarlanabileceği ihtimalini kuvvetlendirmeye başladı.

MHP REKOR KIRMIŞTI

Hatırlanacağı üzere Milliyetçi Hareket Partisi 1999 yılında yapılan seçimlerde Yozgat’ta rekor kırmıştı. 279 bin seçmenden 269 bin 813’ünün oy’unun geçerli sayıldığı seçimlerde aldığı 104 bin oy’la 6 milletvekili kontenjanının üçünü alan MHP’den Ahmet Erol Ersoy, Mesut Türker ve Şuayip Üşenmez Meclis’te Yozgat’ı temsil etmişti. Hedef şimdi aynı başarıyı tekrarlamak ve Cumhur İttifakı’ndan Meclis’e 4 milletvekilini de göndermek olarak belirlendi. Eğer ziyaretlerde vatandaşların gösterdiği ilgi sandığa yansırsa MHP’nin bunu başarmasında bir engel görünmüyor.

 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor