Okuduğunuz haber
MHP'YE YEREL KATKI

Freni patlayan araç kafeye girdi

Anasayfa   /    Siyaset    /    MHP'ye YEREL katkı

MHP'ye YEREL katkı

Milliyetçi Hareket Partili Belediye başkanlarının başarılı çalışmaları, yerel olmasa da seçimler yaklaşırken Partiye önemli ölçüde oy kazandırıyor.

SİYASET      20 Ocak 2023 - 16:12     0

MHP'ye YEREL katkı

Milliyetçi Hareket Partisi’nin kalesi olarak gösterilen illerin başında gelen Yozgat’ta Belediye Başkanlarının başarılı çalışmaları, her ne kadar yerel olmasa da, seçim startının verildiği şu günlerde en büyük artı olarak gösterilmeye başlandı. Sarıkaya’da artık rakipsiz gösterilen Av. Ömer Açıkel, Sorgun’da Erkut Ekinci, Akdağmadeni’nde Dr. Nezih Yalçın ve Şefaatli İlçesinde Müjdaj Karaca, ilçelerinde olmaz denilen işleri başarmış olmalarının sandığa olumlu yansımalar yapmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Yozgat’ta 14 ilçe Belediyesinden 4’nü elinde bulunduran MHP’nin başkanlık koltuğunda oturan isimleri, aldıkları oy’ların karşılığını vermek için geçen zaman içerisinde gösterdikleri performansla Partilerine önemli ölçüde oy kazandırdılar.

BAŞKANLAR RÜŞTLERİNİ

ÇOKTAN İSPAT ETTİ

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin izinden ayrılmayan, Yozgat Milletvekili Ethem Sedef’in Genel Merkezden aldığı direktifleri harfiyyen uygulayan ve Belediyecilik hizmetlerinde çıtayı her geçen gün yükselten MHP’li Belediye Başkanları, rüştlerini çoktan ispat ettiler. Sarıkaya’da ikinci dönemini geçiren ve artık rakipsiz olarak gösterilen, birçok ödüle layık görülen Av. Ömer Açıkel’in bir dönem yalnız yürüttüğü Bayrak yarışına, bir önceki yerel seçimlerde katılan üç isim Açıkel’den geri kalmadı. Sorgun Ülkü Ocakları Başkanlığı görevi yaptıktan sonra 2009 yılında yapılan mahalli idareler seçimlerinde MHP Sorgun Belediyesi Meclis üyeliğini yürüten,  bir sonraki seçimlerin ardından Meclis üyeliğine devam eden İnşaat Mühendisi Erkut Ekinci, 2019 yılında girdiği Belediye seçimlerini kazandıktan sonra Sorgun’un bir anlamda kaderini değiştirdi.

SORGUN YÜKSEKTEN UÇUYOR

Yozgat’ın en büyük ilçesi olan, ekonomik, jeopolitik, sosyal ve kültürel anlamda çok ciddi potansiyele sahip olan, yer altı kaynakları açısından oldukça zengin, tarım konusunda da bölgenin en verimli topraklarının bulunduğu ilçe, Erkut Ekinci’nin göreve gelmesinin ardından bu alanda ciddi ivme kazandı. Belediyecilik hizmetlerinin standardının yükseldiği ilçe, Belediye öncülüğünde hazırlanan projeler sayesinde marka değerini de büyük ölçüde arttırdı.

AKDAĞMADENİ’NDE YALÇIN ETKİSİ

Akdağmadeni Belediye Başkanı Dr. Nezih Yalçın da, Yozgat’a en uzak ilçelerden biri olan ve birçok konuda bakir bırakılan ilçede çok ciddi çalışmalara imza attı. Aldığı oy’ların boşa gitmediğini her alanda çok önemli çalışmalara imza atarak gösteren ve ilçe halkının takdirini çoktan kazanan, Genel Merkezin güvenine bir kez daha mazhar olan Yalçın, altyapıdan, üstyapıya, sosyal, kültürel alanlarda ilçe halkının hak ettiği hizmeti almasına vesile oldu. Partili olsun olmasın hem siyasiler, hem de halkla kurduğu diyalog, sürekli vatandaşın içinde olması Dr. Nezih Yalçın’a, yaşanılan sorunların çözümünde de yol gösterdi. Şefaatli Belediye Başkanı Av. Müjdat Karaca da, yine başarılı çalışmaları ile Partilerinin oy’larının yükselmesine büyük katkı sağladılar.

Belediye Başkanlarının bu performansları, Genel Merkezin elini de fazlasıyla güçlendirdi. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin izinden ayrılmayan, Yozgat Milletvekili Ethem Sedef’in Genel Merkezden aldığı direktifleri eksiksiz uygulayan, ancak seçimden sonra Parti rozetini çıkartan Başkanlar, taraflı tarafsız herkesin takdirini kazandılar. İşte bu görüntünün, Türkiye için önemli dönüm noktası olarak gösterilen seçimlerde sandığa da nasıl yansıyıp yansıyacağı merakla bekleniyor. Eğer Başkanların çalışmaları, halk nazarında karşılık bulursa, her ne kadar yerel olmasa da, genel seçimlere büyük etkisi olacağı için MHP’nin Yozgat’ta ki oy oranlarının yükselmesine kesin gözüyle bakılıyor. Ayrıca başarılı çalışmaları ile dikkat çeken Başkanların, Genel Merkez olur vermesi halinde, bölgelerindeki etkinlikleri göz önüne alınarak, birinci sırası büyük ölçüde halen başarılı bir şekilde görevini yürüten Ethem Sedef’e tahsisli Milletvekilliği listesine bile konması ihtimali de ciddi şekilde konuşuluyor.

 

 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor