Otizm engel değil!

Okuduğunuz haber
MECLİS'TE İTTİFAK

Seçimin kaybedeni değiliz!

Anasayfa   /    Siyaset    /    Meclis'te ittifak

Meclis'te ittifak

Yozgat Belediye Meclisi üyeliklerini AK Parti ve MHP paylaştı. Ak Parti'den Meclis'te 3'ü kontenjan olmak üzere 18, MHP'den ise 7 üye görev yapacak.

SİYASET      02 Nisan 2019 - 20:21     0

Meclis'te ittifak

31 Mart yerel seçimlerinin tamamlanmasından sonra kullanılan oy oranlarına göre, Yozgat Belediyesi meclis üye listesi de belli oldu.

Yozgat’ta 31 Mart yerel seçim sonuçları belli oldu. Yozgat Belediyesini AK Parti adayı Celal Köse yüzde 40,9’luk bir oy oranıyla kazanırken rakibi Bağımsız aday Kazım Arslan ise yüzde 36,19’da kaldı. MHP adayı Mehmet Erdemir’in yüzde 15,62 oy aldı. 
Yozgat’ta belediye başkanlığı ve il genel meclis üyeliklerinin ardından belediye meclis üyeleri de kesinlik kazandı. Yozgat belediyesi meclisinde yeni dönemde de iki parti yer alacak. AK Parti’nin 18 üye ile temsil edileceği mecliste MHP 7 meclis sandalyesi kazandı. 
Belediye Başkanlığı seçimlerinde %40,9 oranla 18 bin 821 oy alan Celal Köse resmi olmayan verilere göre, Yozgat Belediyesi'nin yeni Belediye Başkanı olurken; kontenjan adaylarıyla birlikte Belediye Meclisine 18 üye soktu. 
AK Parti Belediye Meclisi'ne 15 Meclis listesinden seçilen ve 3'te kontenjan adayı olmak üzere yeni dönemde Belediye Meclisi'nde 18 üye ile temsil edilecek. Seçimlerde hayal kırıklığı yaşayan MHP ise Belediye Meclisi'nde 7 üye ile temsil edilecek. Çıkan sonuçlara göre yeni dönemde Yozgat Belediye Meclisi şu isimlerden oluştu: 
AK Parti: Ali Açıkgöz (Kontenjan), Sermin Eroğlu (Kontenjan), Eyüp Yiğit (Kontenjan), Ahmet Topuz, Muazzez Binici, Hasan Erol, Erdal Bilgi Sadef, Yasin Gönül, Nuri Tinel, Esra Şahiner, Osman Erdem, Oğuzhan Okur, Süleyman Sarıca, Sümeyye Nur Akbulut, Mustafa Doğan, Hasan Yarar, Fahri Bulut, Alparslan Akyüz, 
MHP: Fatih Yılmaz, Alper Hökelekli, Mustafa Bacanlı, Sedat Sefa Yılmaz, Serdar Arslan, Zeynep Karataş, Ömer Akses..

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor