Sorgun'da altyapı atağı

Okuduğunuz haber
MAAŞLAR ENFLASYON KURBANI!

Aydıncık'a konforlu ulaşım

Anasayfa   /    Ekonomi    /    Maaşlar enflasyon kurbanı!

Maaşlar enflasyon kurbanı!

Memur Sen Yozgat İl Temsilciliğine bağlı temsilci ve üyeleri enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur maaşlarına yapılan zammın yetersiz olduğunu dile getirmek için  Cumhuriyet Alanı'nda yapılan mitingde biraraya geldi.  Memur ve Memur Emeklilerinin düşen alım gücünü ve enflasyon rakamları ile kamu işvereninin/hakemin verdiği zam arasında büyüyen makasa dikkat çekmek ve 6. Dönem Toplu Sözleşme öncesi taleplerini dile getirmek için Memur-Sen'e bağlı sendika temsilcileri ve üyeleri bir araya geldi.

EKONOMİ      05 Temmuz 2021 - 18:39     0

Maaşlar enflasyon kurbanı!

Memur Sen Yozgat İl Temsilciliğine bağlı temsilci ve üyeleri enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur maaşlarına yapılan zammın yetersiz olduğunu dile getirmek için  Cumhuriyet Alanı'nda yapılan mitingde biraraya geldi. 

Memur Sen: “Memur maaşları enflasyona yenik düştü”

 

Yozgat Cumhuriyet Meydanında bir araya gelen Memur Sen’e bağlı sendika temsilcileri ve üyeleri ellerinde “Enflasyon yükseliyor maaşlar eriyor. Maaşım enflasyonla eriyor gelir vergisiyle geriliyor. Ne bayramda ikramiye veriliyor ne vergide oran sabitleniyor.” yazılı dövizlerle maaş zammını protesto etti.

Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Yozgat Şube Başkanı Kenan Şerefli, yaptığı açıklamada;  “Bugün açıklanan 1,94’lük Haziran ayı enflasyon oranıyla 2021 yılı ilk altı aylık enflasyon farkı 5,45 olmuş, böylelikle 1 Temmuz 2021 itibariyle yüzde 8,45’lik bir artış olmuştur. Bu zam değil, enflasyon kaynaklı memurun kaybıdır.”dedi.

BİZ ALINTERİMİZİN HAKKINI VE HİZMETİMİZİN EDERİNİ İSTİYORUZ

Şerefli, “ 2019 yılı Ağustos ayında açıklanan ve 2020 yılı Ocak ayından itibaren geçerli olan Hakem Kurulu kararından bugüne tam 18 ay geçti. ve bu 18 ayda: Gerçekleşen enflasyon: yüzde 24,28, Hedeflenen enflasyon: yüzde 7,5, Memura verilen zam:  yüzde 11,40, 18 ayda Dolar yüzde  46,05 arttı. 18 ayda Euro yüzde 54,50 arttı. 18 ayda Altın (Gr.) yüzde 71,33 arttı. 18 ayda Yağ (18 LT) yüzde  116,04 arttı.  18 ayda Elektrik (kr/kWh) yüzde 30,91 arttı. ayda Doğal Gaz (m3/TL) yüzde 23,68 arttı. Bu veriler maalesef, memur maaşlarının enflasyona yenik düştüğünü, memurun alım gücünü zayıflattığını gösteriyor. Biz bugün burada, işte bu gerçekler ışığında, hem bir durum tesbiti yapmak hem de oluşan kayıpların tazmini noktasında taleplerimizi dile getirmek için toplandık.  İlk önce hemen şunu belirteyim ki, özellikle küresel dengesizlikler ve son 1 buçuk yıldır bütün insanlığı etkisi altına alan ölümcül kovit 19 pandemisi, hayatımızın akışını derinden etkiliyor. Dolayısıyla, böylesi zor koşullar altında, ülkemiz ekonomisinin kur üzerinden yaşadığı finansal dalgalanma dâhil birçok konuyu serinkanlı bir değerlendirmeye tabi tutmamız gerektiği de ortadadır. Biz durduğumuz yerin sorumluluğunu da zorunluluğunu da iyi bellemiş bir emek örgütüyüz. Evet, biz emeğimizin ve ekmeğimizin derdindeyiz. Biz, alın terimizin hakkını ve hizmetimizin ederini istiyoruz.”diye konuştu.

81 İLİMİZDE MEYDANLARDA GELİR KAYBININ TAZMİNİ İÇİN SESİMİZİ YÜKSELTİYORUZ

“Hiçbir gerçeği ıskalamadan, özellikle enflasyon üzerinden yaşanan gelir kayıplarının tazmini noktasında hem sesimizi hem de sözümüzü bu meydandan ve diğer 80 ilimizden yükseltiyoruz.” diyen Şerefli, bir kısım taleplerini şöyle sıraladı:  “Ücretlere yapılacak artışın dışında, Türkiye’nin büyümesinde ve gelişmesinde en çok katkıya sahip olan kamu görevlilerine refahtan pay istiyoruz. Kamu görevlilerine, enflasyon kaynaklı yaşanan ekonomik kayıpların telafisi için en düşük devlet memuru aylığının yüzde 10’u kadar seyyanen zam yapılmasını;  En düşük devlet memuru maaşının da yükseltilmesini istiyoruz.

Kamuda asli istihdamın kadrolu olmasını ve sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesini istiyoruz. Yardımcı Hizmetler Sınıfının kaldırılarak, Personelin Genel İdari Hizmetler Sınıfına geçirilmesini istiyoruz. Siyasi iradenin vaadi olan  3600 ek göstergenin sınıf ve unvan ayrımı yapılmaksızın yerine getirilmesini istiyoruz. Aile yardımının artırılmasını ve  emeklilere de ödenmesini istiyoruz. Memurlara da Dini Bayram İkramiyesi ödenmesini istiyoruz.Ek Ödeme oranlarında artış istiyoruz.  Derece-Kademe sınırlandırılmasının kaldırılmasını istiyoruz.  Temel insan haklarından olan grev ve siyaset hakkının verilmesini istiyoruz.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor