Anasayfa
Tatilin faturası ağır
Tatilde işleri yüzde 70'lere varan düşüş yaşayan esnafın yüzü okulların açılması ile yeniden gülmeye başladı.
08 Subat 2018 - 00:51

Ekonomisi kış aylarında durağanlaşan Yozgat’ta öğrencinin de tatile gitmesi esnafı hayli zorda bıraktı. Dükkanlarını çok az bir kazançla kapatıp, kirayı bile çıkarmayı kar olarak gören esnaf 15 gün boyunca yüzde 70’lere varan kaybını okulların yeniden açılması ile birlikte çıkarmak için çaba sarf edecek. 
Okullarda ikinci yarı yılın başlaması işleri önemli ölçüde düşen esnafın asılan suratını yeniden güldürdü. 
İŞLERDE YÜZDE 70 
AZALMA YAŞADIK
Hanımeli Restaurant sahibi Suat Tinel, okulların tatile girmesinin kendilerini olumsuz etkilediğini söyledi. Kış aylarında yaşanılan sıkıntılara alışkın olduklarını, buna göre önlemlerini aldıklarını ancak okulların kapanması nedeniyle yaşadıkları iş kaybını durdurma şanslarının bulunmadığını belirten Tinel, “Öğrenci gerçekten Yozgat esnafı için çok önemli. Bunu okulların tatile girmesiyle bir kez daha görmüş olduk. İşlerimizde yüzde 70’lere varan azalmalar oldu. Okullar açıldı inşallah kısa zamanda sıkıntılarımızı giderebilecek işi yaparız diye bekliyoruz” dedi. 
KIRTASİYELER YATTI
Çile Kırtasiye çalışanlarından Mehrali Eroğlu da okulların kapanmasının ardından işlerin bıçak gibi kesildiğini ifade etti. Okullar açıkken bir dakika bile oturma fırsatı bulamadıklarını ancak tatili neredeyse dinlenerek geçirdiklerini belirten Eroğlu, “Okullarda tatilin bitmesi hiç kuşkusuz en fazla kırtasiyecilerin işine yarayacak. Öğrencinin Yozgat esnafı için ne kadar değerli olduğu ortada. Zaten kış aylarında piyasalarda ciddi bir sıkıntı yaşanıyordu, okulların tatil olması ile birlikte sıkıntı ikiye katladı. İnşallah piyasaların böyle kırılgan olmasına bir çözüm üretilir” diye konuştu. 

YORUM BIRAKIN
YORUMLAR (0)
Habere Hiç Yorum Yapılmamış.
ÖNERİLEN HABERLER