Başbuğ'un emanetinin bekçileriyiz!

Okuduğunuz haber
LİSTELER ŞEKİLLENİYOR!

KAYALAR YOZGAT’TAN MI ADAY?

Anasayfa   /    Siyaset    /    Listeler şekilleniyor!

Listeler şekilleniyor!

Partiler YSK'ya 9 Nisan'da teslim edilecek olan milletvekilliği aday listesini oluşturmak için yoğun bir mesai harcamaya başladı.

SİYASET      05 Nisan 2023 - 16:31     0

Listeler şekilleniyor!

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesinde Yozgat’ta listelerin nasıl şekilleneceği merak konusu oldu. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın Diyarbakır ya da Urfa’dan aday gösterilmesi halinde TESKOMB Başkanı Abdulkadir Akgül’ün liste başına gelmesi bekleniyor. Henüz tek liste ile seçime gidip gitmeme konusunda karar veremediği için CHP’de Ali Keven’in, İYİ Parti’de Prof. Taner Demirer’in durumu belirsizliğini korurken, MHP adayı Ethem Sedef’in önceki dönem olduğu gibi yine listenin ilk sırasında olması kesin olarak gösteriliyor.

14 Mayıs Genel Seçimleri öncesinde siyasi partiler milletvekili aday listelerini en geç 9 Nisan Pazar gününe kadar Yüksek Seçim Kuruluna bildirmeleri gerekiyor. 14 Mayıs Genel seçimlerine adım adım yaklaşırken 1 Nisan tarihi itibariyle resmen propaganda dönemi de başlamış oldu. Siyasi partiler de ise hummalı çalışmalar devam ediyor bir yandan ortak liste mi yoksa bağımsız mı seçimlere girelim kararı verilmeye çalışılırken diğer taraftan milletvekili aday adayları arasında en etkili adaylık listelerini hazırlama çalışmaları sürüyor.

İTHAL ADAY İSTENMİYOR

Tüm yaşanılan gelişmelerin yanısıra tüm partilerde il ve ilçe yönetimlerinin en fazla ağırlık verdiği konulardan biri ithal adayın listelerde yer almaması. Daha önceki yıllarda yaşanılan ve tabanının büyük tepki verdiği bu gelişmelerin, liste oluştururken partilerin en önem vereceği konuların başında gelmesi bekleniyor.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor