Başkan altyapıyı önemsiyor

Okuduğunuz haber
KURAKLIK DESTEĞİ NE OLDU?

Ergül Mobilya dualarla

Anasayfa   /    Siyaset    /    Kuraklık desteği ne oldu?

Kuraklık desteği ne oldu?

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, kuraklık nedeniyle çiftçilere ödeneceği söylenen kuraklık desteğinde bir gelişme olmaması üzerine konuyu Meclis gündemine taşıdı.

SİYASET      07 Temmuz 2021 - 16:06     0

Kuraklık desteği ne oldu?

 

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, kuraklık nedeniyle çiftçilere ödeneceği söylenen kuraklık desteğinde bir gelişme olmaması üzerine konuyu Meclis gündemine taşıdı. Keven, açıklamasında şunları kaydetti; “Kuraklık Yozgat çiftçisini de ülke çiftçisini de yakıp kavurdu, üzerine bir de dolu yağışlarıyla tüm yılın emeği sıfırlandı. Hafta sonu gerçekleşen dolu afetinden etkilenen Sorgun ilçemize bağlı köylerimize tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Çiftçilerimiz yaralarının sarılmasını ve destek verilmesini bekliyor. Cumhurbaşkanı tarafından 4 Haziran’da açıklanan kuraklık yardımından ise ses seda yok. Dekara 100 liraya kadar ödeme yapılacağı söylenen bu açıklamanın üzerinden bir ay geçti. Birçok bölgede ekin biçildi, ekini olmayanlar saman yaptırdı. Akaryakıt ve gübre masrafını bile çıkaracak ürün alınamadı. Çiftçimizin gözü kulağı, verilecek bu kuraklık desteğinde ancak sözü edilen dekara 100 liraya kadar kuraklık desteğinde hâlâ bir gelişme yok. Yüz binlerce çiftçimiz bu kuraklık desteğinin ödenmesini ve borçlarının faizsiz ertelenmesini bekliyor. Ayrıca böyle bir ortamda borcunu ödemekte zorlanan çiftçilerimiz banka hesaplarına bloke konulduğu için tarımsal desteklemelerini çekemiyor. Tarımsal desteklerin ödendiği banka hesaplarına bloke konulmamasını talep ediyor. Bloke sorununun acilen çözülmesi lazım.” diye konuştu.

 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor