Solmazlar Kreş yüz güldürdü

Okuduğunuz haber
KÖYÜNE BUTİK OTEL KURACAK

Yılın 'En'lerine ödül

Anasayfa   /    Ekonomi    /    Köyüne butik otel kuracak

Köyüne butik otel kuracak

Kadınların istedikleri zaman neler yapabileceklerini gösteren önemli isimlerden biri olan kadın girişimci Gülhan Karaca birçok erkeğin bile cesaret edemeyeceği örnek yatırımın imzalarını TKDK İl Müdürü Selim Türker ile birlikte attı.

EKONOMİ      22 Aralik 2018 - 21:58     2

Köyüne butik otel kuracak

Kariyerini bir kenara bırakan ve girişimci ruhunu ön plana çıkartarak Yozgat'tan doğduğu köyüne Gökçekışla'ya yerleşip çilek üretimine başlayan ve başarısıyla ses getiren kadın girişimci Gülhan Karaca, örnek bir yatırımın temellerini, TKDK Kurumu ile yaptığı sözleşme ile atmış oldu. IPARD-II 3.Çağrı döneminde sunduğu Kırsal Turizm Projesi kabul gören Karaca, bu kez köyüne 10 odalı butik otel ve210 kişilik Restaurant açarak kadınların nelerin üstesinden gelebileceğini göstermiş olacak.

Kadınların toplumda ne kadar etkin, istedikleri zaman neler yapabileceklerini gösteren önemli isimlerden biri olan kadın girişimci Gülhan Karaca birçok erkeğin bile cesaret edemeyeceği örnek projenin imzalarını TKDK İl Müdürü Selim Türker ile birlikte attı.

KADIN GİRİŞİMCİDEN ÖRNEK YATIRIM

Kariyerini bir kenara bırakan ve girişimci ruhunu ön plana çıkartarak Yozgat'tan doğduğu köyüne Gökçekışla'ya yerleşip çilek üretimine başlayan Gülhan Karaca bu kez çok daha büyük ve ses getirecek bir yatırım için kolları sıvadı.

DESTEK TKDK’DAN

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun, kırsal alanlarda ekonomiye daha fazla kadın iş gücünün kazandırılması için, kadın girişimcilerin projelerinin onayı aşamasında TKDK tarafından ek puan verilerek uygulanan pozitif ayrımcılıkla, daha üst sıralarda yer alması avantajı Gülhan Karaca’nın sunduğu projenin kabul görmesinde önemli etken oldu.  IPARD-II 3.Çağrı döneminde sunduğu Kırsal Tarım Projesi kabul gören Karaca köyüne 10 odalı butik otel ve210 kişilik Restaurant kurmak için hazırlanan sözleşmeye TKDK İl Müdürü Selim Türker ile birlikte imza atan Karaca, yaşadığı mutluluğu şu şekilde anlattı:

“Ben Gülhan Karaca. Çilek üretimi yapan bir eko girişimciyim. Yılın en uzun gecesini yaşayacağımız bu günde Yozgat’a aydınlık bir gelecek diliyorum.

Bugün, hem kendim hem şehrim için önemli bir projeye imza atıyorum.

Bugün, Kuzey Kapadokya’nın Yozgat iline bağlı biricik köyüm Gökçekışla’da bölgesel çapta bir eko turizm girişimini ve otel yatırımını başlatmanın gururunu yaşıyorum.

Bugün, bu yatırımı yapmamda etkisi ve katkıları olan herkese tek tek teşekkür etmek istiyorum.

Bu yatırımı gerçekleştirebilmek için son 3 yıldır çok şeye sabrettim, sessiz çığlıklarım hiç bitmedi ancak hiç pes etmedim.

Çok üzen de oldu, umudumu kıran da. Eyvallah, canları sağ olsun, her birine, umudumu inatla ve inançla korumama yardımcı olduğu için teşekkür ediyorum.

Tabi ki bana bu yolculukta kılavuz olanları da, destek olanları da hep hatırlayacağım. En başta, sevgili babama, bana azimli ve mutlu bir insan olmayı öğretti.

Bir önceki Valimiz Sayın Kemal Yurtnaç; vizyonuyla bana hep cesaret verdi. Yine Sayın Valimiz sayesinde tanıdığım Emre Suer de tüm bilgisiyle, aklıyla fikriyle her zaman yanımda oldu.

Keza bütün aileme Ayşegül Karaca’ya TKDK koordinatörü Selim Türker ve ekibine, Bünyamin Ersoy ve TOKDEM Akademi ekibine, İsmail Seyhan’a, Adil Er’e İbrahim Doğan’a, Eren Akbuğa’ya,Harun Evcimen’e, İl Özel İdaresi’ne, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sinan Çelik ve Oda çalışanlarına, Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Sarı Öcal ve Atlas Harita ailesine, bağlı tüm kurum ve kuruluşlara, esnaflara, WTF reklam ajansının sahibi Burak Ocak ile ekibine ve adını şu an sayamayacağım tüm destekçilerime teşekkür ediyorum. Her birine minnettarım. Allah kendilerinden razı olsun.

BEN ŞEHRİMİ SEVİYORUM

Ben şehrimi seviyorum.

Yozgat’a inanıyorum.

Şimdi Yozgat’a, kendime ve bana cesaret veren herkese bir azim ve başarı borçluyum. Bugün, sadece bir turizm ve otel yatırımı için imza atmıyorum. Yozgat’ın geleceğine ve hayallerime imza atıyorum.

Allah herkese böyle “imzalar” nasip etsin. Ülkemiz, benim gibi onlarca kadın girişimciyle daha hızlı ve sağlıklı büyüyecektir. Memleketimin tüm kadın girişimcilerine ve onları destekleyen herkese Yozgat’tan selam olsun…”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

Toplam 2 yorum yapılmış.

Hikmet Yılmaz
Gülhancığım o otele gelip mutlaka kalacağım
5 Yıl önce
Kys
kuzey kapadokya ne alaka?
5 Yıl önce

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor