Değirmencilik Çekerek'te hayat bulacak

Okuduğunuz haber
KORONA CEPLERİ VURDU!

Süt Ünitesi tamam

Anasayfa   /    Ekonomi    /    Korona cepleri vurdu!

Korona cepleri vurdu!

Yozgat Kamu-Sen İl Başkanı Mahmut Kabayel, koronavirüs salgınının yaşanılan ekonomik sıkıntılara yenilerini eklediğini, memurun geçim sıkıntısı ile karşı karşıya kaldığını savundu.

EKONOMİ      10 Mayis 2020 - 20:32     0

Korona cepleri vurdu!

Yozgat Kamu-Sen İl Başkanı Mahmut Kabayel, Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi, Nisan ayına ilişkin Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması sonuçlarını değerlendirdi.  Türkiye İstatistik Kurumu’nun resmi verilerinden faydalanılarak yapılan araştırmada 2020 yılının ilk dört ayı itibarı ile geçinme maliyetlerinin, enflasyonun iki kat üzerinde artış gösterdiğine dikkat çeken Kabayel, “Virüsün yaralarını sarmaya çalışan memurlara bir darbe de geçim sıkıntısıyla vurulmasın” dedi.

Araştırma sonuçları hakkında değerlendirmelerde bulunan Kabayel,  Covid-19 salgını nedeniyle evlerimize kapandığımız dönemde masrafların özellikle arttığına dikkat çekerek, “Salgın nedeniyle işsiz kalmış, gelirlerinin bir bölümünü kaybetmiş milyonlarca çalışanımız var. Bu esnada masrafların ve yaşam maliyetlerinin de yükselmesi yaşadığımız travmayı bir kat daha artırıyor.

Bilhassa işyerlerinin faaliyetlerini sınırlandırdığı, turizm ve ulaşımın durduğu, lokantaların, kafelerin, alışveriş merkezlerinin kapandığı bu dönemde ekonomide yaşanan durgunluk ve pahalılık, çarkları durma noktasına getirebilir. Piyasalar durgunluğa terk edilmemelidir. Bunun birinci yolu tüketicinin alım gücünün yükseltilmesi ve harcama kabiliyetlerinin korunmasıdır.

Mübarek Ramazan ayını idrak ettiğimiz şu zor günlerde vatandaşlarımıza yapılan desteklerin artırılması, özellikle kamuda bayram ikramiyesi alamayan tek kesim olan memurlarımıza da bayram ikramiyesi verilmesi piyasaların canlanmasını sağlayacaktır.

Virüs nedeniyle yaşadığımız sıkıntıları atlatmaya çalıştığımız şu günlerde kamu çalışanları bir de geçim sıkıntısıyla dertlenmemelidir. Ocak ayında memurlar ortalama 220 lira zam almışlardı ama Nisan ayına gelindiğinde masrafları tam 468 lira arttı. Yani memurlar şu anda bile aylık 248 lira zararda; bu rakam Mayıs ve Haziran aylarında daha da artacak, geçinmek daha da zorlaşacak.

Yetkililerin özellikle bayram ikramiyesi konusunda göstereceği irade virüsün doğuracağı sosyal ve ekonomik sorunların çözümü için önemli bir aşama olacaktır”  dedi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor