Koronadan değil açlıktan öleceğiz

Okuduğunuz haber
KÖPEĞE EZİYETE CEZA!

Rıza Yenice yasa boğdu

Anasayfa   /    Güncel    /    Köpeğe eziyete ceza!

Köpeğe eziyete ceza!

Saraykent ilçesinde köpeğe eziyet ettiği teshit edilen şahsa iki ayrı para cezası kesildi.

GÜNCEL      11 Mayis 2020 - 21:12     0

Köpeğe eziyete ceza!

Saraykent ilçesinde, kasap önünde bekleyen köpeğe birer gün arayla süpürge fırlatıp, tekme attığı güvenlik kamerası ile tespit edilen H.D.K., 1894 lira idari para cezasına çarptırıldı.

Olay, 5 gün önce öğle saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşti. Kasap dükkanı önünde yiyecek bekleyen sokak köpeğine, kimliği belirsiz bir kişi süpürge fırlattı. Aynı kişi, bir gün sonra yine kasap önünde bekleyen köpeğe tekme atarak uzaklaştırmaya çalıştı. Çevredekilerin saldırgana tepki göstermesi üzerine tartışma çıktı. Kimliği belirsiz kişinin köpeğe saldırması ve ardından vatandaşlar arasında yaşanan tartışma, bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Sosyal medyada paylaşılan görüntü, tepki çekti. Olayın ardından polis tarafından yapılan incelemede şüphelinin H.D.K. olduğu tespit edildi. H.D.K., Hayvan Haklarını Koruma Kanunu'na muhalefetten 1894 lira idari para cezasına çarptırıldı.

Yozgat Valiliğinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Saraykent ilçemizde 06.05.2020 ve 07.05.2020 tarihlerinde ilçe merkezinde bir şahsın sokak köpeğine saldırıda bulunarak eziyet ettiği tespit edilmiştir. İlçe Emniyet Amirliğince yapılan soruşturma sonrası köpeğe eziyet eden kişinin H.D.K. isimli şahıs olduğu anlaşılmıştır. Şahıs hakkında gerekli idari işlemler ivedi bir şekilde yapılarak, iki ayrı gün içinde işlediği fiillerden dolayı iki ayrı idari para cezası uygulanmıştır."

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor