Forma aslanın ağzında

Okuduğunuz haber
KIZ MESLEK TARİH OLUYOR

TOKİ'de teslim Eylül'de

Anasayfa   /    Eğitim    /    Kız Meslek tarih oluyor

Kız Meslek tarih oluyor

Binlerce öğrencinin yetiştiği Kız Meslek Lisesi yıkıldıktan sonra yerine Millet Kütüphanesi yapılacak.

EĞİTİM      26 Agustos 2022 - 19:40     0

Kız Meslek tarih oluyor

Yozgat eğitimine çok önemli katkılar yapan, binlerce öğrencinin hayata atılmasına vesile olan Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Gıda Teknolojisi, Giyim Üretim Teknolojisi, Grafik-Fotoğraf, Hasta ve Yaşlı Hizmetleri, Yiyecek İçecek Hizmetleri gibi bölümleri içerisinde barındıran ve bu alanda kendini yetiştirmiş öğrencileri mezun eden Yozgat Kız Meslek ve Teknik Lisesi artık tarih oluyor. Yıkımına geçtiğimiz hafta başlanılan okul bundan sonra Millet Kütüphanesi olarak hizmet verecek.

Yozgat Kız Meslek ve Teknik Lisesi’nin eski binası da birçok eğitim kurumu gibi yıllara dayanamadı ve yerinin de çok güzel olması nedeniyle başka bir amaca hizmet etmek için yıkımına başlandı.

YIKIMINA BAŞLANDI

Yozgat Merkez Lise Caddesi’nde bulunan ve binlerce öğrencinin hayata atılmasına vesile olan ve bu alanda önemli bir üne sahip olan Kız Meslek Lisesi yıkımına başlandı. Kültür Müdürlüğü’nün hazırladığı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın da talimatları ile yapımına başlanacak olan Millet Kütüphanesi, müze ve kültür müze ve kültür merkezini de kapsayacak. Şehrin en gözde yerlerinden Lise Caddesi ve Sivas Caddesi'nden kolay ulaşılabilecek ve her yaştan okura, sanatsevere açık olacak Kütüphane, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yapılmasına imkan sağlayacak.

MİLLET KÜTÜPHANESİ OLACAK

Maliyenin bir süre kullandığı binayı da kapsayacak olan yıkım çalışmalarının ardından yapılacak olan Millet Kütüphanesi, bina açık ve kapalı alanları ile birçok ihtiyaca cevap verebilecek şekilde hazırlanacak. İçerisinde öğrencilerin rahatlıkla derslerini çalışabileceği, okuma salonlarının bulunacağı, 2 bloktan oluşacak binanın içerisinde ayrıca etkinlik salonları, sanat galerisi, kültür sokağı, otoparkı ve sosyal donatıları ile göz kamaştıracak. Uzun yıllar düşünülerek tasarlanacak ve Yozgat insanına sosyal ve kültür alanında hizmet verecek bina Şehre mimarı olarak da farklılık katacak. 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor