Masterler vites yükseltti

Okuduğunuz haber
KEVEN SPOR KULÜPLERİNE DESTEK İSTEDİ

Yozgatspor'un gözü zirvede

Anasayfa   /    Spor    /    Keven spor kulüplerine destek istedi

Keven spor kulüplerine destek istedi

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülen Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesi hakkında Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi olarak konuşma yaptı. Konuşmasına profesyonel liglerde mücadele eden Yozgat takımlarını anlatarak başlayan Keven, daha fazla destek talep etti.

SPOR      25 Kasim 2021 - 15:41     0

Keven spor kulüplerine destek istedi

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülen Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesi hakkında Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi olarak konuşma yaptı. Konuşmasına profesyonel liglerde mücadele eden Yozgat takımlarını anlatarak başlayan Keven, daha fazla destek talep etti.

“Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçe teklifi görüşmelerinde bugüne kadar göz ardı edilen veya unutulan Anadolu takımlarını sizlere bir kez daha anlatacağım. Bin bir zorlukla ayakta kalmaya çalışan Anadolu kulüpleri Yozgatspor, Çayıralan Esnafspor, Sorgun Belediyespor gibi takımlarımıza daha fazla destek olmaya davet ediyorum. Sayın Bakan, Yozgat'ta profesyonel liglerde mücadele eden Yozgatlı gençlerimizin selamları var. Bozok Spor Hentbol Erkek Takımımız Süper Lig'de, Aile Sosyal Politikalar Spor Hentbol Kadın Takımımız 1. Lig'de, Sorgun Belediyespor Voleybol Takımımız Efeler Ligi’nde mücadele ediyor. Sorgun Engelliler Umut Spor Basketbol Takımımız 3. Lig'de mücadele ediyor. Yozgat'ta maddi imkânsızlıklara rağmen böylesine başarılı takımlarımıza lütfen daha fazla destek verin. Bütçenin sahibi 81 ildir; yalnızca üç büyükler değildir, spor yalnızca futboldan ibaret değildir.” diye konuşan Milletvekili Ali Keven, Yozgat’ta inşa edilen 10 bin kişilik stadın neden söz verildiği gibi 20 bin kişilik yapılmadığını da sordu.

Yurt Sorunu Acil Çözülmelidir

Konuşmasına üniversite yurtlarında yaşanan sorunlarla devam eden Keven,

“Üniversite öğrencilerimizin yurt sorunları, malumunuz bu dönemin başında büyük bir yurt krizine dönüştü. Bu krizin rahatlatılması için üçüncü bir yol olarak size bir öneri getiriyorum. Kredi Yurtlar Kurumuna yerleşemeyen, öğrenciler için kira ve gıda desteği altında sosyal ödeme desteği vermeyi düşünüyor musunuz?

Sayın Bakan, hafta sonu Yozgat'ta Şefaatli ilçemizdeydim. Orada üniversite öğrencileriyle kendilerini ilgilendiren sorunlarla ilgili toplantı yaptım. 209 üniversite öğrencisi var ama bir tane Kredi ve Yurtlar Kurumu yurdu maalesef yok. Şefaatli Belediyesinin yurda dönüştürmeye çalıştığı bir yerde 100'ün üzerinde öğrenci kalıyor. Şefaatli’ye mutlaka bir öğrenci yurdu yapılmalıdır. Yine bir örnek, Sorgun ilçemiz en büyük ilçemiz ve hem meslek yüksekokulu var hem Veterinerlik Fakültesi var ama Kredi ve Yurtlar Kurumunun bir kişilik dahi yurdu yok.

Boğazlıyan ilçemizde FETÖ'den el konulan yurt binası Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurt olarak devam ediyordu ama daha sonra kız yurdu olarak kullanılan burayı üç yıl önce 100 kişinin altına düştü diye kapattınız, daha sonra da oldubittiyle bu binayı Ensar Vakfına devrettiniz yani FETÖ'den geldi, Ensar'a gitti.

Şu an Boğazlıyan Kız Öğrenci Yurdu Ensar Vakfı yurdu oldu. Binada hem Gençlik ve Spor Bakanlığının tabelası var hem de Ensar Vakfının tabelası var. Neden Sayın Bakan, bunu açıklar mısınız? 600 öğrencinin olduğu Boğazlıyan ilçemizde Bakanlığınız, elindeki hazır binayı neden Ensar Vakfına devreder? Bu öğrencilerimizin devletin güvenli yurtlarında okumaya hakkı yok mu? Siz şimdi, Ensar'a devrettiğiniz bu yurtlarda kalan öğrencilerimize yarın bir gün bu vakıfların altından hangi karanlık ilişkilerin çıkacağının güvencesini veriyor musunuz? 18 yaşında pırıl pırıl öğrencilerimizi yarın bir gün nelerin çıkacağı belli olmayan bu odaklara mecbur bırakmayın. Gençlerimizin geleceğinden sorumluluğunuz var.” diye konuştu.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor