Şehitlik'te duygusal tören

Okuduğunuz haber
KEMALLER ÖLMEZ

Polis güvenin teminatı

Anasayfa   /    Güncel    /    Kemaller Ölmez

Kemaller Ölmez

Boğazlıyan Kaymakamı ve Yozgat Mutasarrıf Vekili Milli Şehit Kaymakam Kemal Bey, vefatının 102. yıldönümünde törenle anıldı.

GÜNCEL      10 Nisan 2021 - 15:15     0

Kemaller Ölmez

KEMALLER ÖLMEZ

Boğazlıyan Kaymakamı ve Yozgat Mutasarrıf Vekili Milli Şehit Kaymakam Kemal Bey, vefatının 102. yıldönümünde törenle anıldı. Boğazlıyan’daki kendi ismini taşıyan Anıtı önünde gerçekleştirilen törende, Milli Şehit Kaymakam Kemal Bey’in Vatan ve millet sevgisi, devlet adamlığı bir kez daha her yönüyle dile getirildi.

Milli Şehidimiz Kaymakam Kemal Bey’i vefatının 97’inci yıldönümünde rahmetle anıldı.

ŞEHİT KAYMAKAM ANILDI

Boğazlıyan Kaymakamı ve Yozgat Mutasarrıf Vekili Kaymakam Kemal Bey, ermeni ayaklanmasının önlenmesi amacıyla 1915 yılında çıkarılan ''tehcir'' uygulanmasında hatalı olduğu iddiası ile yargılanarak aklanmasına rağmen işgalci İngiliz,  Fransız makamlarının baskısı ile 10 Nisan 1919’da idam edilmişti. Daha sonra 1922 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile "Milli Şehit" ilan edilmişti. Milli Şehidimiz Kaymakam Kemal Bey vefatının 102. yıldönümünde dün Kaymakamlık bahçesinde bulunan Kaymakam Kemal Bey Anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı.

Boğazlıyan Kaymakamı Fatih Gülnar'ın Milli Şehit Mehmet Kemal Bey Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Hükümet Konağı bahçesine Milli Şehit Kaymakam Kemal Bey anısına fidan dikilmesiyle tören sona erdi. Anma törenine Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar, siyasi parti temsilcileri, belde belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri iştirak etti. 
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor