Listeler şekilleniyor!

Okuduğunuz haber
KAYALAR YOZGAT’TAN MI ADAY?

Öztürk'ten İsrail'e kınama!

Anasayfa   /    Siyaset    /    KAYALAR YOZGAT’TAN MI ADAY?

KAYALAR YOZGAT’TAN MI ADAY?

Maliye eski bakanlarından Türk siyasetinin etkili ismi, Yozgat’a hizmetleri siyasete uzun ara vermesine rağmen dillerden dökülmeyen Lütfullah Kayalar’ın nereden aday gösterileceği merak konusu oldu.

SİYASET      05 Nisan 2023 - 16:49     0

KAYALAR YOZGAT’TAN MI ADAY?

Maliye eski bakanlarından Türk siyasetinin etkili ismi, Yozgat’a hizmetleri siyasete uzun ara vermesine rağmen dillerden dökülmeyen Lütfullah Kayalar’ın nereden aday olup olmayacağı merak konusu oldu. Resmen İYİ Parti’ye katılan, ancak nereden aday gösterileceği konusunda kesin bir bilgi olmayan Kayalar’ın gelişi hiç kuşkusuz diğer aday adaylarının az da olsa huzurunu kaçırdı.

CHP ve İYİ Parti, 10 ilde aday listeleri için 'fermuar' modeli üzerine anlaşma sağladı. Buna göre, 10 ilin 7'sinde CHP'nin adayı, 3'ünde İYİ Parti'nin adayı ilk sırada yer alacak.

Bazı illerde ortak milletvekili adayı listesi üzerinde çalışan iki parti, Millet İttifakı'nın milletvekili sayısını artırmak için, milletvekili çıkarma olasılığı düşük olan illerde seçime, fermuar modeliyle girme kararı aldı.

Listede her iki parti adayının birbirini izlediği fermuar yöntemi, ağırlıklı olarak milletvekili sayısı 5 ve altında olan Aksaray, Gümüşhane ve Çorum gibi küçük illerde uygulanacak. Fermuar modeliyle seçime girilecek illerdeki aday liste sıralaması, CHP ve İYİ Parti'nin önceki seçimlerde aldığı oy oranı ve seçmenin eğilimine göre belirlenecek. Bu kapsamda 10 ilin 7'sinde CHP'nin, 3'ünde ise İYİ Parti'nin adayı ilk sırada yer alacak.

Henüz ortak liste ile seçime girilip girilmeyeceği belli olmayan Yozgat’ta Kayalar isminin de Partiye katılması listede ilk sıra beklentisi bulunan Prof. Taner Demirer ve CHP Milletvekili Ali Keven için de az da olsa handikap olarak değerlendiriliyor. Siyasetteki ağırlığı bilinen ve asla hangi listede olursa olsun ikinci sıraya gelmesi bile söz konusu olmayan Kayalar’ın Yozgat’tan aday olması durumunda ortak liste çıkarılması durumunda ilk sırada olmasına kesin gözüyle bakılıyor. İYİ Parti ve CHP ayrı liste çıkarırsa o zaman Ali Keven’in kendi partisinde ilk, Kayalar’ın da İYİ Parti’de birinci sıra adayı olması ihtimali artıyor. Ancak bu şekilde de temayül yoklamasından uzak ara birinci çıkan Taner Demirer’in durumunun ne olacağı merak edilen soruların başında geliyor. Partiye yeni gelen birinin her ne kadar Türk siyasetinde ağırlığı olsa da, ilk sıraya getirilmesinin tabanda karşılık bulup bulamayacağı sorusu gündeme geldiği için büyük şehirlerden birinde aday gösterilmesi de ihtimaller arasında gösteriliyor.

 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor