Mevlüt Erdinç'ten ziyaret

Okuduğunuz haber
KALKINMANIN FORMÜLÜ BİRLİKTELİK

Süne TBMM gündeminde

Anasayfa   /    Ekonomi    /    Kalkınmanın formülü birliktelik

Kalkınmanın formülü birliktelik

İl Ekonomi Kurulu toplantısında konuşan Vali Kadir Çakır kalkınma için birlikte hareket etmenin önemine değindi.

EKONOMİ      12 Haziran 2019 - 21:45     0

Kalkınmanın formülü birliktelik

Yozgat'ta bulunan işletmelerin sorunlarının ve çözüm önerilerinin konuşulduğu İl Ekonomi Toplantısı Yapıldı. Valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan Vali Kadir Çakır, Yozgat'ın kalkınmakta ve kalkınma yolunda mücadele veren bir şehir olduğunu söyledi.

Vali Çakır, bir şehri kalkındıracak ne olursa olsun coğrafi şartlardan ziyade insanın olaylara bakış açısı, ortak iş yapma kültürü, ihtiyaçları beraber değerlendirme kültürünün öne çıktığını ifade ederek, "Bizim bu anlamda devlet olarak da Yozgatlı olarak da hepimizin birbirimizi desteklememiz gerekir. Artık kabuğu kırma zamanı, kendimizi biraz daha geliştirme dönemi geldi belki geçmek üzeredir. Anadolu'ya baktığımız zaman aslında devlet, Yozgat'a büyük yatırımlar yapmış yapmaya devam ediyor. Hızlı tren yolu bitmek üzere, havaalanı yapılıyor, orta ölçekli, küçük ölçekli yatırımlar gelmiş. Tarım ve hayvancılık alanında da imkânlarımızı zorlamamız gerekiyor" dedi.

İşbirliği ile yapılan işlerin daha başarılı olduğuna anlatan Vali Çakır, "Bizim daha çok küçük işletmelerimiz var. Bu işletmeler şartlarını zorlayarak bir yere gelebilirler. Her zaman işbirliği içerisinde olmamız gerekiyor. Bu toplantılarla zaman zaman bir araya gelmemiz önemli. Karşılıklı diyalog içerisinde eksiğimizi fazlamızı görmemiz gerekiyor. Hatalarımızı tekrarlamadan kafa kafaya vererek daha güzel neler yapabiliriz mücadelesinde olmalıyız" diye konuştu.

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mualla Taşkesen, il genelinde sanayi yatırımları ve işletmeler hakkında katılımcılara bilgi verdikten sonra, işletmelerin sorunları ve çözüm önerileri konusunda fikir alışverişinde bulundu.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor