Şifa'dan feragat edin!

Okuduğunuz haber
KAHVEHANELER KAPANIYOR!

Yozgatspor'da planlama sürüyor

Anasayfa   /    Ekonomi    /    Kahvehaneler kapanıyor!

Kahvehaneler kapanıyor!

Kahvehane sahipleri açık olmasına rağmen oyun oynatılmadığı için para kazanamadıklarını bu nedenle de çok sıkıntılı günler yaşadıklarını belirttiler.

EKONOMİ      17 Temmuz 2020 - 20:13     0

Kahvehaneler kapanıyor!

Korona virüs nedeniyle  2,5 ay kapalı kaldıktan sonra 1 Haziran itibarıyla yeniden açılan kahvehanelerde önlemler kapsamında yarı kapasite çalışılması ve oyun oynamanın yasak olması ile birlikte gelirlerinin azaldığını belirten esnaf ne yapacağını şaşırdı.

Para kazanmadıklarını çay içmek için dükkanlarını ara sıra açtıklarını ancak genel olarak kapalı tuttuklarını belirten kahvehane sahiplerinden Şaban Büyüksoy, “Vergi, sigorta primleri 3 ay devlet tarafından ödenmeli”, “Asgari ücret miktarında her ay maddi destek”, “Kira desteği bekliyoruz”, “Sicil affı getirilsin” yoksa dükkanların kapısına kilit vuracağız” dedi.

Artık dayanacak güçlerinin kalmadığını belirten Büyüksoy, iş yerini açan esnafın su ve elektrik faturası ile karşı karşıya kaldığını, yanında çalışanın maaşını ödediğini ama oyun oynatamadığı için gelir elde edemediğini ifade etti.

 “Kimse yanlış anlamasın, alınan tedbirleri, son derece yerinde buluyor ve destekliyoruz. İnsan sağlığı her şeyin önünde gelmektedir. Ancak Anayasamıza göre devlet, esnaf ve sanatkârları korur, koruyucu tedbirler almakla yükümlüdür" diyen Büyüksoy, devletin toplum sağlığı için gereken tedbirleri alırken esnafı rahatlatacak önlemleri de hayata geçirmesi gerektiğini belirtti.

Esnaf için verilen 25 bin lira destek kredisinin yeterli olmadığını, bir kısım esnafın geçmişteki borçlarından dolayı bu imkândan yararlanamadığını belirten Büyüksoy, “Alan arkadaşlarımız ise ‘geri ödemesini nasıl yaparım’ diye kara kara düşünmektedir” dedi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor