Okuduğunuz haber
KADINLAR ŞİDDET İÇİN YÜRÜDÜ

Sezona golsüz başladık

Anasayfa   /    Güncel    /    Kadınlar şiddet için yürüdü

Kadınlar şiddet için yürüdü

Emine Bulut ve işlenen cinayetlere Yozgatlı kadınlar ve erkekler sessiz kalmadı. Kadın haklarını savunduklarını söyleyen sözde kuruluşlar yine sınıfta kaldı.

GÜNCEL      01 Eylül 2019 - 13:08     0

Kadınlar şiddet için yürüdü

Kadın Cinayetlerine, kadına şiddete tepki göstermek için Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi Ceyda Hacer Yeşilkaya’nın organize ettiği yürüyüş katılım beklentilerin altında kalsa da oldukça dikkat çekici ayrıntıları ile hafızalara kazındı. Hiçbir siyasi amaç güdülmediği için her kesimden katılımın olduğu, emniyet görevlilerinin katılımcılara başlangıçtan sonuna kadar refakat ederek en ufak bir olumsuzluğun yaşanmasına müsaade etmediği yürüyüş, kadın haklarını savunduklarını iddia eden kuruluşların da görüntüden ibaret olduğunu bir kez daha tescilledi.

Kırıkkale’de Emine Bulut isimli kadının çocuğunun gözü önünde boşandığı eşi tarafından öldürülmesinin ardından Türkiye’nin gündemine yeniden oturan kadına şiddete Yozgatlı kadınlar ve duyarlı insanlar tepkisini düzenlenen yürüyüşle gösterdi.

ŞİDDETE DİKKAT ÇEKTİLER

Kadın Meclisleri Yozgat İl Temsilcisi Ceyda Yeşilkaya tarafından organize edilen yürüyüş bir ilk olmasına rağmen oldukça dikkat çekici bir birliktelik oldu. Siyasi bir amaç güdülmediği için her kesimin katkı vermeye çalıştığı yürüyüşe Belediye Başkanı Celal Köse’nin eşi Nagihan Köse, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Tanışman, Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Fahri Bulut, MHP Merkez İlçe Başkanı Tekin Irgatoğlu, Kadın Kolları Başkanı Gülseren Sarıoğlu, CHP Merkez İlçe Başkanı Mehmet Ali Erbaş, Kadın Kolları Başkanı Sibel Çelikbaş, Demokrat Parti Belediye Başkan adayı Abdullah Doğan, Memur Sen Kadın Kolları Başkanı ve üyeleri, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakıcı, Hizmet İş Sendikası Başkanı Ferman Zararsız, Yozgat Diyabet Derneği Başkanı Meltem Yılmaz ve üyeler, Motorsiklet Kulübü üyeleri, Yeni Ufuk Gazetesi sahibi Bekir Çaylak, esnaf Davut Bayram, Yozgatlı Kadınlar Grubu sosyal paylaşım sitesi üyeleri Hülya Saygı ve duyarlı vatandaşlar destek verdi.

ÖLMEK İSTEMİYORUZ

Güvenlik güçlerinin hiçbir aksaklığa mahal vermemek için gerekli önlemleri alarak alkış topladıkları yürüyüş Yimpaş AVM önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar sürdü. Ellerinde ‘Kadına Şiddete hayır’ ‘Ölmek istemiyoruz’, ‘Anne lütfen ölme’, “Kadın Cinayetlerini durduracağız’ pankartları taşıyarak sloganlar eşliğinde yürüyen gruba cadde boyunca bazı esnaflar ve vatandaşlar da alkışları ile destek verdi.

EMİNE BULUT CİNAYETİ SON OLSUN

Kadın haklarını savunduklarını söyleyen sözde kuruluşların esamesinin okunmadığı yürüyüşün ardından Cumhuriyet Alanı’nda toplanan grup adına Kadın Meclisleri Yozgat İl Temsilcisi Ceyda Yeşilkaya bir konuşma yaptı. Kadına şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını, vicdanı olan herkesin de bu tür olaylara sessiz kalmaması gerektiğini belirten Yeşilkaya, Kırıkkale’de 10 yaşındaki kızının önünde hunharca öldürülen Emine Bulut cinayetine dikkat çekti ve bu cinayetin son olması temennisinde bulundu. Bu konuda kanun yapıcılar başta olmak üzere herkesi duyarlı olmaya çağıran Yeşilkaya’nın konuşmasının ardından katılımcılar alkışlar ve bazı sloganlar atarak yürüyüşü noktaladı.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor