Okuduğunuz haber
KADINA DESTEK HATTI

Seçmeli dersler dayatma edilemez!

Anasayfa   /    Güncel    /    Kadına destek hattı

Kadına destek hattı

Şiddet mağduru kadınların akıllı telefonlarına yükleyebilecekleri uygulama ile Acil Çağrı Merkezine ulaşarak yardım almalarını sağlamak amacıyla İçişleri Bakanlığı koordinesinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan KADES programı tanıtıldı.

GÜNCEL      12 Ocak 2021 - 16:47     0

Kadına destek hattı

Şiddet mağduru kadınların akıllı telefonlarına yükleyebilecekleri uygulama ile Acil Çağrı Merkezine ulaşarak yardım almalarını sağlamak amacıyla İçişleri Bakanlığı koordinesinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan KADES programı tanıtıldı. Yozgat genelinde 4 farklı noktada tanıtımı yapılan KADES uygulaması kapsamında ekipler kadınlara bilgi vererek telefonlarına uygulamayı indirmelerini sağladı.

Kadın Acil Destek İhbar Hattı (KADES) tanıtımı Cumhuriyet Alanı’nda kurulan stantta tanıtıldı.

ALANDA TANITIM

İçişleri Bakanlığı koordinesinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan KADES programının amacı ve varılmak istenen hedefi Yozgat Polis Eşleri Derneği Başkanı Özlem Esertürk özetledi. KADES uygulamasının Yozgat Valiliği, Yozgat Belediyesi ile Emniyet Müdürlüğü ve Polis Eşleri Derneği'nin ortak çalışmasıyla kadınlara tanıtılacağını belirten Esertürk, uygulamanın valilik, belediye, Cumhuriyet Meydanı ve otobüs terminali olmak üzere 4 noktada 17 kadın polisi tarafından kadınlara tanıtımının yapılacağını ve akıllı telefonlara uygulamanın indirileceğin ifade etti.

KADES'in sadece kadınlara yönelik hazırlanan bir uygulama olduğunu aktaran Esertürk, "Bu uygulama özellikle tehlike anında, şiddet görme ihtimali olan veya şiddet görmüş kadın ve çocukları için geliştirilmiş bir projedir. Proje, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun öncülüğünde Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde geliştirilmiş projedir. KADES, şiddet gören veya tehlikede olan kadınlarımıza en hızlı şekilde kolluk kuvvetlerinin desteğidir" dedi.

Esertürk, "Bu uygulamanın en önemli özelliği sadece kadınların kullanmasıdır, erkekler indiremiyor, tamamen kadın ve çocuklara yönelik bir uygulama. Akıllı telefona indiriyorlar kimlik numaraları ile beraber konum açık olması gerekiyor, eğer konum açık değilse yardım istendiğinde polis ikamet adresine gidiyor. Bu nedenle kadınlarımız uygulamayı telefonların konumlarını açık bir şekilde tutsunlar" şeklinde konuştu.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor