Yozgatspor Yalova'ya direnemedi

Okuduğunuz haber
İYEM'DEN GENÇLİK MERKEZİ

Eğitimde personel sıkıntısı artıyor

Anasayfa   /    Güncel    /    İYEM'DEN Gençlik Merkezi

İYEM'DEN Gençlik Merkezi

İlim Yayma Cemiyeti Gençlik Merkezi yakın bir tarihte hizmete girerek, önemli bir eksikliği daha gidermiş olacak.

GÜNCEL      07 Ekim 2021 - 21:06     0

İYEM'DEN Gençlik Merkezi

İlim Yayma Cemiyeti Yozgat Şube Başkanı Nurullah Nurdoğan, İlim Yayma Cemiyeti’nin ülkenin en köklü ve kamu yararına çalışan sivil toplum örgütlerinden biri olduğunu belirterek, 70 yılı aşan bir kurum olarak ülke genelinde ve Yozgat’ta eğitim ve sosyal alanında önemli çalışmalar yaptığını söyledi.

İlim Yayma Cemiyeti Yozgat Şubesi Başkanı Nurullah Nurdoğan, Necip Fazıl Kısakürek Erkek Öğrenci Yurdu’nda kahvaltılı basın toplantısı düzenlendi.
AMAÇ TOPLUMA KATKI

İYC Başkanı Nurdoğan,  amaçlarının ülkemizin kalkınmasına yararlı ilmi, ahlaki, içtimai, sınai bilgileri yaymak, milli ve manevi kültürel değerleri benimseyen bir toplumun yetişmesine katkı sağlayacak eğitim ve kültür faaliyetlerinde bulunmak, bu doğrultuda çalışmalar yapmak olduğunu kaydetti.
İYC Başkanı Nurullah Nurdoğan, kamu yararına çalışan dernek statüsünde olduklarına dikkat çekerek, yurt hizmetleri kapsamında 49 yıllığına bedelsiz tahsis edilen yurtta yerli ve yabancı 135 öğrenciye hizmet verildiğini, ayrıca eğitim ve kültür merkezinin yakın zamanda eksiklerinin tamamlanarak, faaliyetlerine başlayacağını ifade etti.
Nurdoğan, öğrenciler için devlet tarafından barınma ve gıda yardımı yapıldığını hatırlatarak, iktisadi işletme olarak hizmet verildiğini kaydetti.
Nurdoğan, İlim Yayma Cemiyeti olarak bir çok alanda faaliyet düzenlediklerine vurgu yaptı. Nurdoğan, özellikle yaz kurslarında öğrencilere yönelik etkinlikler yaptıklarına değindi. Nurdoğan, Yozgat İlim Yayma Cemiyeti’nde yaz kursları kapsamında öğrencilere Kur’an-ı, Kerim, Hadis, Siyer, Fıkıh, ebru dersleri verilirken, sosyal ve kültürel faaliyetlerinin gerçekleştirildiğini hatırlattı. 
EĞİTİM MERKEZİMİZ HAZIR
İlim Yayma Cemiyeti Gençlik Eğitim Merkezi’nin açılışa hazır hale getirileceğini belirten Nurdoğan, gençler için nezih  bir ortam hazırladıklarını kaydetti. Kitap Kafe Projesini uygulayacaklarına değinen Nurdoğan, Gençlik Spor Bakanlığının desteğiyle kitap kafe projesinde son aşamaya geldiği ifade etti. Nurdoğan, “Üniversiteye hazırlanan, ALES’e hazırlanan ne ise sıcak bir ortam hazırlamaya çalışıyoruz” dedi.
ÇOCUKLAR BİZE EMANET
İYC Şube Başkanı Nurdoğan Marifet Okulu, 2020-2021 dönemi ortaokul kayıtlarının başladığını söyledi. Nurdoğan, Marifet Okulunda Sorumluluğunu Veysel Çekerek’in yapacağını belirterek, 3 asistan ve 3 rehberin görev yapacağını kaydetti.
Nurdoğan, "İlim Yayma Eğitim Merkezimizde başladığımız eğitim faaliyetlerimize bu yıl da devam edeceğiz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızla Marifet okulunda buluşuyoruz. Çocuklarımızın sosyal, kültürel ve ahlaki gelişimlerine katkıda bulunmak, kişisel kabiliyetlerini geliştirmelerine yardımcı olacak etkinlikler sunmak ve ailelerin de desteklediği iyi bir arkadaş çevresi oluşturmayı amaçlıyoruz. Marifet Okulu, ortaokul düzeyindeki gençlerimize yönelik yapılan eğitim çalışmalarının ortak adıdır. Marifet okulunda gençlerimize Kur’anı Kerim, ilmihal değerler eğitimi, adab-ı muaşeret, olay-yorum el sanatları gibi dersler verilecek. Ayrıca Musiki, Tiyatro, Tarih, Kültür Gezileri, Meslek Gezileri, Kamplar, Zeka Oyunları, Doğa Yürüyüşleri, Futbol, Oyun Saatleri, Origami, Sosyal Sorumluluk çalışmaları gibi sosyal ve kültürel etkinler gerçekleştirilecek. Amacımız, gençlerimizin ahlaki, sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunmak, gençlere ahlak ve ilmihal alanlarında temel dini bilgileri hatırlatmak, kişiye duygu ve düşüncelerini ifade edebilme kabiliyeti kazandırmaktır" dedi.
Başkan Nurdoğan, Marifet Okulu’nun İlim Yayma Cemiyeti Yozgat Şubesi Gençlik Merkezinde, 5. 6. ve 7. sınıf öğrencilerine  9-12 kişilik sınıflarda 25 hafta süreceğini kaydetti.
Nurdoğan, her hafta sonu Cumartesi günü 09.00-13.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek, Marifet Okulu Eğitim Programının bu ay içerisinde başlayacağını ifade etti.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor