Türkiye yatırımcı çekecek!

Okuduğunuz haber
İSTİFA SAPIKLIĞI TEMİZLEMEZ

İyilik kanımızda var

Anasayfa   /    Eğitim    /    İstifa sapıklığı temizlemez

İstifa sapıklığı temizlemez

Eğitim İş Yozgat Temsilcilik Başkanı Sedat Tuygun, Gazi Üniversitesi dekanının yaptığı sapıklığın istifa ile temizlenmesinin mümkün olmadığını söyledi. Ak Parti Hükümetinin tepeden inme yönetici atama zihniyetinin bu ve bunun gibi birçok skandalı beraberinde getirdiğine dikkat çeken Tuygun, “Eğitim-İş olarak konunun, yasal sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı, göstermelik cezalarla geçiştirilmesine izin vermeyeceğimizi ilan ediyoruz” dedi.

EĞİTİM      15 Mayis 2020 - 17:15     0

İstifa sapıklığı temizlemez

Eğitim İş Yozgat Temsilcilik Başkanı Sedat Tuygun, Gazi Üniversitesi dekanının yaptığı sapıklığın istifa ile temizlenmesinin mümkün olmadığını söyledi. Ak Parti Hükümetinin tepeden inme yönetici atama zihniyetinin bu ve bunun gibi birçok skandalı beraberinde getirdiğine dikkat çeken Tuygun, “Eğitim-İş olarak konunun, yasal sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı, göstermelik cezalarla geçiştirilmesine izin vermeyeceğimizi ilan ediyoruz” dedi.

Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Orhan Acar’ın yaptığı iddia edilen basın ve sosyal medyada yayılan bir video sonucu ifşa edilen nahoş olaya Eğitim İş Yozgat Temsilcilik Başkanı Sedat Tuygun, tepkisini Merkez Yönetim Kurulu tarafından yayınlanan açıklamayı paylaşarak tepki gösterdi.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

İSTİFA YETMEZ

Bilindiği üzere Dekan Acar, video konferansta olduğunu hesap etmeyerek öğrencilerin isimlerini okuduğu sırada yanındaki kişiye "Kızların resimlerini de görüyoruz böylece çaktırma" demiş, yanındaki kişi tarafından "Öğrenciler bu dediklerini duyarlar" diye uyarılınca kameraya bakarak pişkin pişkin gülmüştür.

Bu skandal video sansasyon yaratmış, Dekan aleyhine sosyal medyada  #GaziFenDekanıİstifaEt başlığı altında kampanya başlatılmıştır.

Tepkilerin çığ gibi büyümesi üzerine Gazi Üniversitesi'nden yapılan açıklamada dekanlık görevini vekaleten yürüten Prof.Dr.Orhan Acar'ın görevinden istifa ettiğini ve konuyla ilgili yasal sürecin başlatıldığı ifade edilmiştir.

Ancak Eğitim-İş olarak altını çiziyoruz, bu yetmez!

Acar'ın sözleri onun sadece öğrencilerine kötü gözle bakan bir eğitimci değil, aynı zamanda torunu yaşında kız çocuklarına tehlike arz eden kötü bir insan olduğunu ortaya koymuştur. Böyle bir şahsın ortaya koyduğu bu rezalet, onu yüksek makamlara getirenleri de bağlamalıdır. Üniversite yönetimlerini üniversite camiasının en istemediği isimlerden, yandaşlık kriteriyle, neredeyse sadece bıyık tipine bakarak yaptığı tepeden inmeci atamalarla belirleyenler, bu skandalın ortağıdır.

ÇOCUKLARIMIZ KİME EMANET

"Çocuklarımız, gençlerimiz kimlere emanet" diye isyan ettiren bu olay, çocuklarımızın kimlere hangi kriterlerle emanet edildiğinin hesabının sorulması için vesile olmalıdır. Sadece Acar'dan hesap sormak sineği kovalamaktır ancak kamuoyunun isteği, AKP'nin akademide kurduğu Acarlarla dolu bataklığı kurutmaktır.

Konuyla ilgili başlatılan adli ve idari soruşturmaya Acar'ın yanındaki şahıs da dahil edilmelidir. Videodaki diyaloglardan anlaşılmaktadır ki Acar ve yanındaki şahıs daha önce de bu tip çirkin muhabbetleri yapmıştır. Videoda görülmeyen ikinci şahsın Acar'ı sapık ifadeleri konusunda değil, o ifadelerin duyulduğu konusunda uyarması da bunun ispatı niteliğindedir.

Neredeyse eleştiri içeren en ufak bir twit hakkında bile yasal işlem yapılan ülkemizde, Orhan Acar'a sosyal medyada "yanındayız" diye destek başlığı açan hesaplar da soruşturmaya dahil edilmelidir. Aktrollerin de destek vermesiyle Twitter Türkiye'de "#GaziFenDekanıYanındayız" başlığının ilk sıraya gelmesi, utancı büyütmüştür. Bu başlığa destek veren belli başlı hesaplara, neden bir sapıklığa destek verdikleri sorulmalıdır. Bu paralı trollere, o satılık twitlerle bir sapıklığı savunması için kimin/kimlerin para ödediği ortaya çıkarılmalıdır. Her fırsatta ezberden "Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır" lafını kullananlar, bu geveze şeytanlara dikkatle bakmalıdır.

EĞİTİM İŞ TAKİPÇİSİ

Eğitim-İş olarak konunun, yasal sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı, göstermelik cezalarla geçiştirilmesine izin vermeyeceğimizi ilan ediyoruz. Yandaş yöneticilerle parti şubelerine dönüştürülen üniversiteleri bilimin, aklın, laikliğin, eşitliğin kalesi haline getirme mücadelemiz asla hız kesmeyecektir.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor