Yerköy itfaiyesi Manavgat'ta

Okuduğunuz haber
İSTANBUL'DA Kİ EVİNİZ

Temiz doğa hareketi

Anasayfa   /    Güncel    /    İstanbul'da ki eviniz

İstanbul'da ki eviniz

Açıldığı günden itibaren Yozgat insanına ve öğrencilere çok büyük katkılar sunan İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Fatih Öğrenci Yurdu pandemi tedbirlerinin ardından yeniden kapılarını açtı.

GÜNCEL      04 Agustos 2021 - 16:55     0

İstanbul'da ki eviniz

İSTANBULDA Kİ EVİMİZ KAPILARINI AÇTI

İstanbul Yozgatlılar Federasyonu tarafından işletmesi yapılan İstanbul Fatih’te ki öğrenci yurdu uzun süren pandemi süreci sonrası kapılarını açtı.

Yozgatlı öğrencilere barınma imkanı sağlanması yanı sıra staj, iş bulma ve burs konusunda da yardımcı olduklarını dile getiren İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Ahmet Yılmaz yeni dönem için kapılarını açtığını dile getirdi.

YOZGAT’IN GURBETTEKİ YÜZÜ

2016 yılında yapımına başlanan ve tamamı İstanbul’da yaşayan Yozgatlılar ve Yozgatlı insanlarının bağışları ile yapılan yurt 2017 yılından itibaren öğrencilere hizmet vermeye devam ediyor. Yozgatlı öğrencilerin İstanbul’da ki baba ocağı konumunda olan yurt Fatih İlçesi’nde ve bütün üniversitelere eşit mesafede bulunuyor. Aynı zaman da Kültür merkezi olan yurtta Yozgatlı öğrencilerimiz kendi evleri konforunda öğrenim hayatlarına devam ediyor. İstanbul’da Yozgat’ın tanıtımının yapılmasının yanı sıra Yozgatlıların İstanbul’da ki çatısı misyonunu da üstlenen yurt pandemi süreci sonrası erken kayıtlarını açarak öğrencileri beklemeye başladı. İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Ahmet Yılmaz yurdun kapılarının açılması hakkında açıklamalarda bulundu.

“HAYALİMİZ GERÇEK OLDU”

Pandemi sürecinde okulların uzaktan eğitimle devam etmesinden dolayı bir süredir yurdun kapalı olduğunu dile getiren Başkan Ahmet Yılmaz,” İstanbul Yozgatlılar Federasyonu olarak 2017 yılında büyük bir hayalimizi hayata geçirdik. İstanbul’da Yozgatlı öğrencilerimize ve Yozgatlılara ev sahipliği yapacak yurdumuzu açtık. Bizlerin ve bizlerden önce İstanbul’a gurbete gelen hemşerilerimizin ve öğrenci kardeşlerimizin yaşadıkları sıkıntıları yeni neslimizin yaşamaması adına güzel bir tesis oldu. 2017 yılından bu zamana kadar ki geçen süreçte hep öğrencilerimizin yanında olduk. Burada Yozgat’tan uzak olmalarına rağmen gurbet sıkıntıları yaşamamaları için çaba gösterdik. Malum bir pandemi süreci yaşıyoruz. Bir, bir buçuk yıl kadar yurdumuz pandemi sürecinden dolayı kapalı kaldı. Hem öğrencilerimizin uzaktan eğitim hayatlarına devam etmeleri hem de alınan tedbirler kapsamında yurdumuz kapalı kaldı. Yeni dönem eğitim için kapılarımızı açıyoruz. Bütün Yozgatlı öğrenci kardeşlerimizi baba ocakları gibi hissedecekleri yurdumuza bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“KARDEŞLERİMİZİ BEKLİYORUZ”

İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Genel Sekreterliği görevini yürüten aynı zamanda Yozgatlı Dernek ve Federasyonlar basın temsilcisi Kaan Pınarcıoğlu’da Yozgatlı öğrencilerin barınmanın yanı sıra bir çok ayrıcalıktan da faydalanacağını dile getirdi. Pınarcıoğlu,” Bizlerde Yozgat’tan kopup İstanbul’a bu metropole gelmiş bir çok insanlardanız. Burada İYF olarak İstanbul’a gelen gençlerimizin sıkıntılarını en aza indirmek için çaba sarf ediyoruz. Pandemi süreci sonrası yeni eğitim öğretim dönemi için yurdumuzun kapılarını açarak erken kayıtlarımıza başladık. Yozgatlı öğrenci kardeşlerimize barınma haricinde de imkanlar sunuyoruz. Bunları açacak olursak. Durumları iyi olmayan bunun dışında yurdumuzda kalan öğrencilerimize burs imkanı sağlıyoruz. Staj yapmaları gerekiyorsa burada bulunan Yozgatlı iş insanları ve bir çok meslekten hemşehrimiz kardeşlerimize sahip çıkarak stajlarını yapmalarını sağlıyor. Aynı zamanda çalışıp para kazanmak isteyen ce mezun kardeşlerimizin iş bulmaları konusunda yardımcı oluyoruz. Yurdumuz Fatih’te ve merkezi bir yerde. Bütün üniversitelere eşit mesafede, bu yüzden ulaşım sorunu kolaylaşmış oluyor. Aynı zamanda yurdumuzda şehit ve gazi yakını öğrencilerimize ücretsiz barınma ve burs sağlıyoruz. Yeni dönemde İstanbul’a gelecek olan Yozgatlı kardeşlerimizi bekliyoruz. Erken kayıtlarımız başladı. İstanbul’da ki Yozgat dediğimiz İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Kültür Merkezi ve Erkek Öğrenci Yurdumuzda hemşehrilerimize ve öğrencilerimize hem destek olup hem de hizmet edeceğiz” dedi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor